Познатите досега похвати на използване на растителни мазнини и палмово

...
Познатите досега похвати на използване на растителни мазнини и палмово
Коментари Харесай

Нова мода - има вече кашкавал със заместител на палмовото масло

Познатите до момента похвати на потребление на растителни мазнини и палмово масло що се отнася до млечни артикули на българския пазар към този момент са " разнообразени ". От Асоциацията на млекопреработвателите предизвестяват, че към този момент има " мода " да се употребява и картофено нишесте, написа в. " 24 часа ".
Нишестето замества палмовото масло, а повода е прозаична - по този начин разноските за произвеждане на " продукта " стават по-малки.
За кг същински кашкавал били нужни към 10 литра мляко. С индустриалните разноски и Данък добавена стойност цената му ставала близо 13 лв.. В по-евтините артикули сигурно има добавки за сметка на млякото, настояват производителите. По тозиначин цената можело да бъде свалена най-малко с 4 лева, защото употребяваното мляко е на половина по-малко.
Проучвания на асоциация " Активни консуматори " също демонстрират, че евентуално има кашкавал с нишесте. Резултатите посочили, че в магазините има артикули с по-високо от общоприетото количество въглехидрати. Причина за това можело да е непълното зреене или прибавяне на нишесте или различен полизахарид, който се употребява като заряд и за задържане на повече вода.
Другият прийом за произвеждане на неистинен кашкавал е от изсъхнало мляко или суроватъчен белтък в композиция с хидрогенирани растителни мазнини.
От 14 януари тази година така наречен имитиращи артикули, които не са създадени от мляко, би трябвало да се продават в магазините настрана и единствено пакетирани. Това планува смяна в разпоредба на земеделското министерство. На етикета ще е разказано с задоволително разбираем шрифт какво е наличието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР