Позната от Android функция за споделяне на файлове вече е

...
Позната от Android функция за споделяне на файлове вече е
Коментари Харесай

Google улеснява споделянето на файлове между Windows и Android


Позната от Android функционалност за шерване на файлове към този момент е налична и в Windows
(снимка: CC0 Public Domain)

Потребителите на Windows и Android ще могат да трансферират по-лесно данни сред двете платформи. Това става допустимо след адаптиране към Windows на позната функционалност от Android.

Гугъл направи вградената в Android функционалност „ Nearby Share ” налична в Windows, излиза наяве от. Тя ще опрости обмена на данни сред мобилни устройства и компютри, изпращайки файлове и цели папки с няколко кликвания.

Функцията Nearby Share направи своя дебют в Android преди няколко години. Устройствата се сдвояват посредством Bluetooth, а файловете се трансферират през местна Wi-Fi мрежа.
още по темата
Същата функционалност за компютри под Windows дава обещание да бъде търсена, защото доста притежатели на телефони с Android имат и компютри с операционната система на Microsoft.

Използването на приложението  е елементарно. Инсталационният файл се изтегля от уеб страницата на Android, като по време на инсталацията е задоволително да натиснете няколко пъти „ Напред ”. Ще ви е нужен компютър с 64-битов Windows 10 или 11 с Bluetooth и Wi-Fi, до момента в който моделите с Arm процесор не са съвместими с функционалността.

Споделянето на файлове става посредством плъзгане и стартиране в Windows приложението или посредством менюто „ Споделяне ” в Android, разяснява ArsTechnica в обява за новата функционалност.

Препоръчително е потребителят да влезе в акаунта си в Гугъл от приложението за Windows – в противоположен случай ще би трябвало да удостоверява всяко прекачване както на компютъра, по този начин и на телефона. Когато е влезнал в акаунта си, потребителят може да настрои автоматизирано приемане на файлове от своите устройства, от контактите или от „ всички ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР