Позната ли ви е следната ситуация: отскачате до магазина само

...
Позната ли ви е следната ситуация: отскачате до магазина само
Коментари Харесай

Как да похарчим по-малко в супермаркета, въпреки търговските трикове

Позната ли ви е следната обстановка: отскачате до магазина единствено за самун, само че се връщате цялостен час по-късно с цяла камара непланирани покупки? Можете да сте сигурни, че това не е инцидентно.

Супермаркетите вършат всичко по силите си да ни предизвикат да купуваме повече – пускат промоции, раздават карти за лоялни клиенти, подреждат продуктите с по-висока цена на равнището на погледа, и този лист е надалеч от обстоен. Как тогава можем да взимаме рационални решения за парите си и да не съжаляваме за някоя покупка още преди да сме се прибрали?

В тази публикация сме подбрали няколко съвета за икономисване , с които можете да намалите непотребните разноски при извършване на покупки:

Не пазарувай на празен корем

Сигурно към този момент сте чували това първо и златно предписание, само че то се е трансформирало в факсимиле с добра причина. Усещането за апетит кара всичко да наподобява в пъти по-апетитно и неприятните решения няма да ви подминат. Оставете седмичното извършване на покупки за миг в който се чувствате спокойни и ще можете да избирате по-съзнателно кой разход е оневинен, и кой не.

Пазарувай по лист

Ако не знаем защо сме тръгнали, вероятността да приключим обиколката с рационални покупки е минимална. Разхождайки се напразно около щандовете рискувате да оставите сериозна сума на касата, без кой знае каква изгода. Помислете от какво се нуждаете в действителност и не позволявайте средата да диктува държанието ви вместо вас.

Не залитай по „ промоции “

Не купувайте нещо, единствено тъй като цената му е понижена. Често промоциите са рекламирани с изречения като „ спести 20% “, само че не забравяйте, че това ще е икономисване, единствено в случай че по този начин или другояче бихте купили продукта и на цялостна цена. В противоположен случай покупката ще бъде единствено един дпълнителен, непотребен разход.

Пазарувай по-рядко

От разположението на самите супермаркети, през музиката и аромата на изгорял самун по алеите, всичко е проектирано със едничката цел да ни изкуши да потребим повече. Дори когато го осъзнаваме обаче е противоречиво до каква степен въздействието на тези похвати отслабва. Един от най-простите способи да похарчим по-малко е да пазарим за по-дълги интервали – по този начин по-рядко ще изкушаваме от многочислените маркетингови послания, а и ще имаме добър мотив да си съставим лист с същински смислените покупки.

Мислете за цената във време, а не в пари

Как решавате дали цената на нещо е ниска или висока? Следващия път щом се чудите дали една покупка си коства или не, помислете какъв брой време би трябвало да работите, с цел да изкарате парите за нея. Така доста по-лесно ще елиминирате ненужно скъпите „ глезотийки “ и ще се придържате към нужното.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР