Познат от изявите си в родното първенство футболист вече втори

...
Познат от изявите си в родното първенство футболист вече втори
Коментари Харесай

Бивш нападател на Славия и приятел на Хабиб не спира да къса мрежите в Хърватия

Познат от изявите си в родното състезание футболист към този момент втори сезон прави възторг в Хърватия. Бившият състезател на Славия Сердер Сердеров заби хеттрик във вратата на Осиек в неделя за равенството 3:3 и поведе в листата на стрелците в локалната Лига 1. Сердеров има 7 гола в 10 мача, а толкоз попадения е отбелязал и Мирко Марич от Осиек, който е взел присъединяване в 11 срещи.

Руснакът носеше екипа на Славия сред 2016 и 2017 година, като в 38 турнирни мача вкара 10 гола. 25-годишният нападателен халф е роден в Махачкала и стартира да се занимава с футбол в школата на Анжи, а по-късно прекарва 4 години в юношеските обединения на ЦСКА (Москва). През ноември 2011 година Сердеров прави дебюта си в Шампионската лига в дуела против Лил.

Сердеров по този начин и не записва мач за ЦСКА в съветския хайлайф, а през лятото на 2012 година се връща в Анжи, за който има обособени положителни мачове, само че не съумява да се наложи като титуляр. По това време ментор на отбора е Гуус Хидинк, а в състава са суперзвезди като Роберто Карлош, Самуел Ето'о и Вилиан. Следва престой чартърен в Урал, нов сезон в Анжи и преотстъпване в Криля Советов, преди да техничарят да се озове в Славия.

След като напусна " белите ", Сердеров игра за Енисей във второто равнище на съветския футбол, а първата половина от предишния сезон прекара в полския Краковия. За Интер (Запрешич) руснакът играе от януари 2019 година. В хърватския отбор той е съотборник с Борислав Цонев.  Сердеров е непосредствен другар с ММА звездата Хабиб Нурмагомедов и се гордее с неговите триумфи.
" Познаваме се още от детството в Махачкала. Той е най-хубавият ми другар. В дебюта си в осмоъгълника Хабиб се появи с моя фланелка на ЦСКА (Москва). През няколко дни се чуваме или си пишем в Instagram. Нурмагомедов има навика постоянно да си сменя телефона, тъй като непрекъснато му пишат почитатели ".

В изявление за хърватския " 24 sata " Сердеров си спомни и занимателна преживелица от първите си дни в България.
" Отидох в ресторант и сервитьорът ме попита какво желая да поръчам. Избрах си ядене, а той кимна надолу с глава. Това се повтори четири пъти и се зачудих къде съм пристигнал. Накрая си поръчах единствено топъл шоколад, а сервитьорът отиде до кухнята и се върна с първите четири неща, които бях изискал. Едва тогава ми обясниха, че в България кимането с главата отвесно значи " не ", а хоризонтално - " да ".
Лига 1 12 кръг, неделя 20 октомври  Интер (Запрешич) 3:3краен резулат  Осиек
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР