Познат аромат се носи в тестовата кухня на Believer Meats,

...
Познат аромат се носи в тестовата кухня на Believer Meats,
Коментари Харесай

Храна от бъдещето: Може ли култивираното месо да измести традиционното?

Познат мирис се носи в тестовата кухня на Believer Meats, до момента в който основният готвач Андрес Волошин обръща пържещи се лентички пилешко месо, създадено чрез клетъчна биология. През стъклените стени се виждат огромните резервоари, в които се отглеждат клетките. Това пиле е създадено от учени, а не от фермери. Повече от 150 компании преследват амбициозна цел: месо, което не изисква развъждане и ликвидиране на животни, което е налично и има усет и чувство като месото, което ядем в този момент. Те са част от млада промишленост, която има за цел да употребява клетъчната биология, с цел да понижи въздействието върху околната среда на все по-нарастващото търсене.
Култивираното месо е произведено без да се убиват животни, а благодарение на скотски кафези. Мисля, че към момента имаме проблеми с мащаба на произвеждане. Създаването на подобен вид месо е огромна тематика за проучвания и към момента е предмет на полемики. Има някои механически провокации, само че съгласно мен сме доста, доста близо.
Кристел Андреасен, заместник-директор по биомедицинско инженерство в Центъра за клетъчна биология на университета Тъфтс

Компаниите, произвеждащи по този начин нареченото " култивирано " месо, което е познато и като " лабораторно " месо, се пробват бързо да усилят производителността си като си партнират с други фирми от целия свят.
Виждам, че култивираното месо ще съществува в бъдеще. След време ще можете да го намерите до обичайното месо в супермаркетите или в магазина за хранителни артикули.
Кристел Андреасен, заместник-директор по биомедицинско инженерство в Центъра за клетъчна биология на университета Тъфтс

Но необятното разпространяване на месото от кафези надалеч не е несъмнено. Производството на такова месо е скъпо. Съществуват и научни провокации, като да вземем за пример да се научи по какъв начин да се имитира комплицираната конструкция на пържолата. Друга спънка е държавното контролиране. Понастоящем единствено Сингапур и Съединените щати разрешават продажбата на артикул от този тип.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР