Познанията ни за всеки човек на тази планета започват от

...
Познанията ни за всеки човек на тази планета започват от
Коментари Харесай

Чарлийз Терон - ледената кралица на Холивуд на 45

Познанията ни за всеки човек на тази планета стартират от името му. А нейното име е много изключително. Сигурен съм, че още откакто сте прочели заглавието на този текст, мнозина от вас са си рекли, че дребното име би трябвало да стартира с „ Ш “ вместо с „ Ч “, други пък са се зачудили къде би трябвало да слагат ударението, когато произнасят семейството.

Всъщност никой не произнася името ѝ по верния метод. Самата тя неведнъж е изразявала насмешката си по отношение на напразните опити на чуждоземни кореспонденти да приказват родния ѝ африканс и да произнасят името ѝ в достоверен вид.

Затова спирам дотук със отбраната на правописа на името ѝ. Наричам я „ Чарлийз Терон “, тъй като по този начин е англоезичното прозношение на името ѝ. По-интересно е за какво я титулувам като „ ледената кралица на Холивуд “.

 Getty/Gulliver

Терон е родена в Бенони, Република Южна Африка, на 7 август 1975 година – дано ви спестя пресмятането, през днешния ден навършва 45 години и към момента наподобява ослепително. Но не постоянно е било по този начин.

Малката Чарлийз е била алергична към млякото от гърдите на майка си и е боледувала доста още от най-ранна възраст. Вследствие на многото признати антибиотици горните ѝ зъби са изгнили и са били хирургически отстранени. Така до 10-годишна възраст актрисата, която през днешния ден познаваме като една от най-красивите дами на планетата, в действителност е имала много неугледен външен тип, за който сама признава, че е отнесла много насмешки на детската площадка.

Малко преди 17-я рожден на Чарлийз фамилията ѝ е изумено от покруса. В изблик на алкохолна гняв татко ѝ физически атакува и заплашва както нея, по този начин и майка ѝ; майката на Терон го прострелва с револвер. Убийството е несъмнено като самоотбрана и не са повдигнати никакви правосъдни обвинявания.

 Getty/Gulliver

Чарлийз приключва Националната академия за изкуства в Йоханесбург. След като първичната ѝ фантазия да стане танцьорка се проваля поради травма в коленете, а опцията за кариера на стилния подиум по този начин и не я притегля (въпреки успехите в няколко европейски състезанието за красота), Терон се мести в Холивуд с желанието да работи във филмовата промишленост.Тогава тя е на 19 години.

Успехите бързо намират ослепителната млада дама и в края на 90-те години тя към този момент е работила с мнозина именити режисьори като Джон Фракенхаймер и Ласе Халстрьом, както и с именити артисти като Ал Пачино (върху „ Адвокат на дявола “) и сър Майкъл Кейн (върху „ Правилата на живота “).

Славата ѝ пораства толкоз бързо, че през май 1999 година „ Плейбой “ пускат брой със остарели фотоси на Терон от късия ѝ професионален опит като модел – след това актрисата безрезултатно се пробва да съди списанието.

 Getty/Gulliver

Едва през 21-ви век обаче Терон доближава зенита на своята кариера. През 2003 година тя играе основна роля в екшъна „ Италианска спекулация “, признат с високи оценки от критиците и със обилни доходи от феновете. Същата година Чарлийз доближава върха в професионалната кариера на всяка актриса на планетата – печели „ Оскар “ за основна женска роля за превъплъщението си като серийната килърка Айлийн Вуорнос във кино лентата на Пати Дженкинс „ Чудовище “.

В ролята си прелестната Терон е изцяло неузнаваема. С подпухнало лице, доста грим (но за оскверняване, а не разкрасяване), мъжки облекла, грозна тирада и садистичен манталитет, героинята ѝ прекомерно добре персонифицира заглавието на кино лентата. Носителят на „ Пулицър “ за кино рецензия Роджър Ибърт дефинира представянето на Терон като „ едно от най-великите осъществявания в историята на киното “.

 Getty/Gulliver

Оттогава насам неуморната Чарлийз не е спряла да свети в сполучливи филми (от критическа и комерсиална гледна точка) от всички жанрове – драмата „ Северна страна “, комедията „ Младите възрастни “, хорърът на сър Ридли Скот „ Прометей “ и фентъзи филмите „ Снежанка и ловецът “ и „ Ловецът “ са задоволително показателни за това.

През 2015 година Терон покори екрана в ролята на пълководец Фюриоса и засенчи основния воин Макс Рокатански в модерната класика „ Лудия Макс: Пътят на яростта “ – екшън на режисьора Джордж Милър, който завоюва шест награди „ Оскар “.

Чарлийз се пробва да накара публиката по киносалоните в целия свят да не се смее на неналичието на актьорски умения на Вин Дизел, като споделя екрана с него в идиотски занимателния „ Бързи и гневни 8 “ през 2017 година По-късно същото лято я гледахме в избухливия екшън „ Атомна русокоска “, режисиран от основателя на „ Джон Уик “ Дейвид Лийч.

Междувременно в персоналния си живот Чарлийз е неукротима съвсем като екшън героините си на екрана. Почти 10-годишна връзка с ирландския артист Стюарт Таунсенд по този начин и не накара ослепителната южноафриканка да се омъжи за него.

След раздялата им през 2010 година Терон е била свързвана с редица имена от холивудския елит като Шон Пен, Киану Рийвс и Майкъл Фасбендър, само че клюките в никакъв случай не са били удостоявани с одобрителен или негативен отговор от самата актриса.

 Чарлийз Терон Getty

Самата тя наподобява прекомерно заета с нелеката задача да се задържа на върха на Холивуд, да поддържа благотворителната си фондация в поддръжка на младежта в родната ѝ Южна Африка и да пази други филантропични дела като правата на дамите и правото на еднополов брак.

Така е – не е елементарно да си кралица. Но с блестяща руса коса, пронизващи сини очи, висока стройна фигура и неограничени актьорски качества Чарлийз Терон е тъкмо такава – и очевидно няма потребност от крал до себе си.
Най-доброто от стила на Чарлийз Терон 17 фотоси  Най-доброто от стила на Чарлийз Терон  Най-доброто от стила на Чарлийз Терон  Най-доброто от стила на Чарлийз Терон  Най-доброто от стила на Чарлийз Терон
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР