Позицията управител на БНБ е много важна. С чия подкрепа

...
Позицията управител на БНБ е много важна. С чия подкрепа
Коментари Харесай

Кирил Петков: ПП няма да подкрепи Любомир Каримански за управител на БНБ

Позицията шеф на Българска народна банка е доста значима. С чия поддръжка тя се избира има голямо значение. Андрей Гюров не може да си разреши да взе участие в избора за тази позиция, която да бъде решена от ГЕРБ или Движение за права и свободи. Това сподели министър председателят Кирил Петков на ексклузивен брифинг, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" Всички плащани към и от България се наблюдават от Българска народна банка. Вклчително и парични преводи, свързани с корупция и пране на пари. Също по този начин КТБ нямаше да се случи, в случай че тогавашния гуверньор си беше приключил работата. Тази позиция е доста значима и с чия поддръжка се избира има голямо значение. Затова ще осведомявам съдружния съвет за решението на Андрей Гюров да изтегли кандидатурата си за шеф на Българска народна банка със следните претекстове: Андрей Гюров не може да си разреши да взе участие в избор, който заради разединение на ръководещата коалиция ще бъде решен от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ето за какво ще осведомявам съдружния съвет за решението му да изтегли кандидатурата си за шеф на Българска народна банка ", посочи министър председателят.

" Кандидатът на " Продължаваме промяната " ме уведоми, че не желае борбата за шеф на Българска народна банка да бъде спирачка за най-важните законодателни дейности, които предстоят в идващите дни. Като закриването на спецпрокуратурата и спецсъда ", добави Петков.

Той бе безапелационен, че Политическа партия няма да подкрепи Любомир Каримански поради терзания, свързани с професионалната му биография.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР