Позицията ни е за отхвърляне на президентското вето върху възможността

...
Позицията ни е за отхвърляне на президентското вето върху възможността
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Позицията ни е за отхвърляне на президентското вето

Позицията ни е за отменяне на президентското несъгласие върху опцията за финансиране на партиите от юридически лица и еднолични търговци. Това съобщи водачът на НФСБ Валери Симеонов пред публицисти по отношение на президентското несъгласие върху Закона за държавния бюджет и опцията партиите да се финансират посредством дарения от юридически и физически лица.

" Ако се одобри едно такова несъгласие партиите ще бъдат лишени от опцията да бъдат финансирани по какъвто и да е метод. Тогава остава единствената опция за мудна гибел на дребните партии “, сподели още той.

" Никой няма да даде пари на една дребна партия и на съпротива, а на тези, които ръководят, защото ще се опасява от наказания, инспекции, репресии, и отвод от публични поръчки и концесии ", разкри водачът на НФСБ.

Във връзка са опасенията на президента, че ще се получи обвързване на бизнеса с партиите, Симеонов съобщи, че това не е състоятелно.

" В България бизнесът е подвластен от политиците, които ръководят и най-влиятелните и богати хора са тези, които ръководят страната. Мисля, че на всички е ясно това. По-удобно е да се насажда другата версия, че има някакви тъмни стопански субекти, които чакат с парите да манипулират страната в коя посока? За да могат какво? Да получават поръчки. Те сега ги получават, в случай че си заплащат ", добави още Симеонов.

" Ще гласуваме най-вероятно срещу ветото. Няма нищо по-естествено от това. Ние бяхме предложили да се позволи финансирането до избрана граница. Мисля, че това е най-разумното решение. Не мога да се дразня на президента - той не е бил нито в бизнеса, нито в политиката, а идва от авиацията. Трудно може да се ориентира и елементарно става жертва на неприятни препоръки “, приключи Валери Симеонов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР