Позицията ни е безапелационна и няма да оттеглим нашия

...
 Позицията ни е безапелационна и няма да оттеглим нашия
Коментари Харесай

Ива Митева: ИТН няма да оттегли кандидатурата на Любомир Каримански

" Позицията ни е безапелационна и няма да оттеглим нашия кандидат за началник на Българска национална банка.... Явно има нещо друго в поста на гуверньора, с цел да има такова фиксиране в него.... Искаме да разберем какъв е залогът, а не да ни се обяснява, че господин Каримански нямал безупречна популярност. Това е самостоятелен критерий. Разбрахме, че другият кандидат е бил началник ан " Пирин голф ", дали той има безупречна популярност? ". Това заяви пред БНР заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева, депутат от ПГ на " Има Такъв Народ ".

Тя подчертава, че от Има Такъв Народ стоят твърдо зад кандидатурата на Любомир Каримански за началник на Българска национална банка: " Виждам блъсканица в съдружните сътрудници и това не е добър знак. Този гняв, който виждам в тях, е знак за накърнимост ". Според нея не упоритостта, а опитът е това, което води Каримански в желанието му да взе присъединяване в конкуренцията за поста на гуверньор на Българска национална банка. Митева съобщи, че Любомир Каримански ще предприеме действия, за да си търси правата по правосъден ред във връзка с упреквания за " подложен от него подпис под един документ ".

" Говорим за парламентаризъм, а в същото време следим антипарламентаризъм, той е рисково за свободата.... Не смятам, че е нормално в един от съдружните сътрудници да е съсредоточена цялата фискална и парична система на България. Това не е добър знак ", коментира депутатката от Има Такъв Народ. Според нея протичащото се в Народното събрание през последните дни показва, че политическата система се е изхабила и има криза на политическите фрагменти: " Мисля, че към този миг е време да помислим и за нова изборна система ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР