Позицията на ВМРО е, че никой не трябва да си

...
Позицията на ВМРО е, че никой не трябва да си
Коментари Харесай

Джамбазки не приема поведението на патриарх Кирил и не трябва оставка на Симеонов

" Позицията на Вътрешна македонска революционна организация е, че никой не би трябвало да си разрешава подобен език и такова началническо държание над нито една българска институция . В този смисъл, държанието на госта - патриарх Кирил, беше недопустимо по повод българския президент. Без значение какво е желал да каже, когато си на посетители, би трябвало да уважаваш своите домакини и да се държиш общително и обикновено ", разяснява пред БНР зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

" Абсолютно недопустимо е да се желае оставка на вицепремиер по подобен мотив , тъй като този човек пристигна на посетители и тропаше по масата все едно е в кварталното кафене. Не може да дойдеш на посетители и да изискваш някой да ти благодари или да казваш кой на кого ще благодари. В края на краищата, България е суверенна страна във връзка с всички страни, в това число и Русия ", добави Джамбазки.

Според него, при реакцията си Валери Симеонов е бил " прав, само че, за жалост може би не откри точните изразни средства ". Джамбазки добави, че в обстановката администрацията на съветската черква не са показали отговора на президента Радев и са " унизили ", " смачкали " и " създали комичен ", президента .

" Господин Симеонов и години Сидеров имат своите политически биографии и ясна политическа позиция. Това, което е нужно сега, е малко повече успокоение и малко повече разсъдък в изказваният а. Изказванията на госта бяха неприемливи. Това е напълно явно. Но пък и реакцията беше пресилена. Оттам и другата реакция също ", смята Джамбазки. Допълва, че би било " чудовищна нелепост, в случай че разединение измежду " Патриотите " проправи път на Движение за права и свободи към властта.

 Сидеров охранява името на съветския патриарх от езика на Валери Симеонов
Сидеров охранява името на съветския патриарх от езика на Валери Симеонов

Вицепремиерът да се извини

Зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски разяснява, че " българският вицепремиер Симеонов по този метод вкара България в интернационален скандал и то значителен , защото да дадеш тези квалификации, тези оценки към човек на тази позиция, на която е патриарх Кирил, е неприемливо и ние по тази причина ясно декларирахме, че единственият излаз от тази обстановка е оставка на вицепремиера Симеонов ".

" Мисля, че президентът Радев вярно благодари, уважи всички участници в Руско-турската освободителна война . Сега това дали е било " счепкване " от страна на госта или израз на някакви насъбрани през годините връзки , които те са чувствали, че не са били почитани през годините , това към този момент е въпрос на историците да го правят оценка. Аз мисля че президента Радев почтено си произнесе речта ".

 Воля също желаят Симеонов да се извини на съветския патриарх
Воля също желаят Симеонов да се извини на съветския патриарх

Партията на Марешки не одобряваме някой да вкарва България в скандал с Русия

Припомняме, вицепремиерът Валери Симеонов назова патриарх Кирил контрабандист и се възмути по какъв начин е допустимо съветският патриарх да " да раздава правораздаване пред българския президент ". От своя страна водачът на " Атака " изиска от Валери Симеонов да се извини публично. Атакистът не приема нападките и в тях вижда осквернение.

Българска социалистическа партия също счита, че съветският патриарх би трябвало да бъде предпазен от нападките след визитата му в България.

От " Воля " настояха Народното събрание да се разграничи и от позицията на Валери Симеонов, и от тази на Волен Сидеров.

От ГЕРБ настояха за разсекретяване на диалога сред президента Румен Радев и съветския патриарх Кирил. Пресслужбата на президента отговори, че стенограма не е водена по време на срещата и диалозите не са били засекретявани.

 Валери Симеонов няма да се извини
Валери Симеонов няма да се извини

Симеонов:Човек се извинява, когато има виновност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР