Позицията на Румен Радев е позорна. Така вицепремиерът Асен Василев

...
Позицията на Румен Радев е позорна. Така вицепремиерът Асен Василев
Коментари Харесай

Асен Василев към Радев: Позор!

Позицията на Румен Радев е позорна. Така вицепремиерът Асен Василев разяснява язвителното изявление по отношение на Политическа партия през днешния ден от страна на президента. И разгласи, че не се съгласява по никакъв метод с позицията на президента, че подпомагането на Украйна с оръжия въвлича България във войната с Русия.

Асен Василев пое самодейността от премиера Кирил Петков да проучва и следствията от военния спор, и прекъсването на съветския газ поради отхвърли на страната да заплаща в рубли, и политическите изходи за държавното управление от всичко това.

" Политиката да се преструваме, че няма агресор, е неуместна. Не търсим спор, не търсим война, само че когато тя пристигна на нашия предел, ще я посрещнем и ще отблъснем агресора. И това би трябвало да е ясно на безусловно всеки агресор, без значение кой е той. Мачът, в който някой се пробва да ни насилва и изнудва, завърши ", отсече вицепремиерът.

И съобщи, че в този спор България ще помогне на Украйна в битката й с агресора. " Защото в този спор това, което ние виждаме, е доста ясна позиция - от една страна, позицията е страните сами да могат да дефинират по какъв начин да живеят, да устройват стопанските системи си, да се ръководят, в какви блокове да вземат участие и да се грижат за жителите си.

А от другата страна живее цялата идея за велики сили, сфери на въздействие и дребните страни като васални добавки на тях. България няма да бъде придатък на никого ", безапелационен бе Василев. В началото на септември водихме диалози, на които Павлов участва, изисквахме контракта

Василев разкри, че анекс, подписан от ексшефа на " Булгаргаз " Николай Павлов през 2021 година, 2 седмици откакто той е сдал поста си като финансов министър в служебния кабинет на Радев на Валери Белчев, е ощетил България с брутални суми.

" Щетата е сред 500 000 и 1 милион лв. дневно. Министерство на вътрешните работи е събрало данни против Павлов. От средата на януари до момента прокуратурата не е направила нищо по въпроса ", разкри вицепремиерът. Съпредседателят на " Продължаваме промяната " изясни, че България има премного благоприятни условия за доставки на газ, а азерските колета били изчислени на стойности пъти по-ниски от съветския.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР