Позицията на Продължаваме промяната за Северна Македония не е променяна

...
Позицията на Продължаваме промяната за Северна Македония не е променяна
Коментари Харесай

Гюров уверява депутатите: Няма промяна в позицията на Промяната за РСМ

Позицията на " Продължаваме промяната " за Северна Македония не е променяна и е съобразена с решението на Народното събрание, доказана е и на Консултативния съвет при президента. Това съобщи ръководителят на парламентарната група Андрей Гюров.

Той счита, че визитата на премиера Кирил Петков в Битоля е донесла единствено позитиви за двустранните връзки.

" Нашата позиция остава същата – че всякаква смяна в позицията на България по отношение на Северна Македония ще бъде взета в Народното събрание, тъй че не може да има смяна. В тази връзка не може да има никакви мнения по отношение на утежняване на езика сред двете страни ", сподели Андрей Гюров.

От " ИТН " обаче още веднъж насочиха предизвестие, че оттегляне няма да бъде позволено, тъй като може да коства съдружното единение. Станислав Балабанов предизвести:

" Ще отстояваме националния ни интерес безапелационно. Който мисли, че ще го продава, се е объркал. И да спрат с тези мисли и с тези хрумвания, тъй като в противоположен случай това ще е гърмеж в самата коалиция. То ще е гърмеж в българското общество, камо ли в обединението. Ние предизвестяваме в този момент, с цел да не стане ужасно след това ".

От " Възраждане " желаеха министър председателят Кирил Петков и външният министър Теодора Генчовска да излязат с позиция за наказание на антибългарските изказвания на македонски публични лица.

И заплашиха с митинги, в случай че ветото бъде оттеглено. Ангел Георгиев:

" Ако това се случи, ще организираме огромни митинги, които да смъкват мигновено държавното управление, тъй като сходна подигравка с нашата история, с историческата истина и реалност, е тотално неприемлива ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР