Позицията на ПП МИР за избора на Иван Гешев за

...
Позицията на ПП МИР за избора на Иван Гешев за
Коментари Харесай

Партия МИР иска сезиране на Конституционния съд за избора на Иван Гешев

Позицията на Политическа партия МИР за избора на Иван Гешев за основен прокурор на България остава непроменена. От групировката приканват президента Румен Радев да се позове на всички свои конституционни пълномощия и да сезира Конституционни съд за избора на Иван Гешев.

Политическа партия МИР беше първата, която се опълчи на избора на Гешев като го съпостави с този на Делян Пеевски за началник на ДАНС. „ Повторното избиране на Гешев за поста на основен прокурор е крачка обратно в правосъдната система в България и обрича страната ни на още 7 години подмолни игри в интерес на статуквото” безапелационен е ръководителя на МИР Симеон Славчев. Той акцентира, че това е очевиден напън към президента да одобри една неприемлива за обществото кандидатура за основен прокурор.

Пред президента остава опцията, въпреки и с риск да бъде нападнат от всички фронтове, да извърши пълномощието си по член 154, алинея 1 от Конституцията и да инициира изменение и допълнение на Конституцията по отношение на устройството и функционалностите на прокуратурата. На процедура по този метод, президента няма да подпише указа за назначението на Гешев, до момента в който Народното събрание не прегледа предложенията му.

От МИР са безапелационни, че би трябвало да се провокира политически диалог за незавършената правосъдна промяна и ролята на прокуратурата. „ Моментът да бъдем държавници настъпи, и всеки, който държи инструментите да промени статуквото и системата би трябвало да работи в този момент!” безапелационни са от партия МИР.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР