Позицията на ПГ на ДПС е против законопроекта. Това каза

...
Позицията на ПГ на ДПС е против законопроекта. Това каза
Коментари Харесай

ДПС е против отпадането на машинното гласуване

Позицията на ПГ на Движение за права и свободи е срещу законопроекта. Това сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи, съобщи БГНЕС.
Парламентарната комисия по правни въпроси разисква на първо четене измененията в Изборния кодекс, с които се предлага отпадането на машинното гласоподаване при провеждането на локални и парламентарни избори.
Под законопроекта стоят подписите на народни представители на парламентарните групи ГЕРБ, „ Обединени патриоти “ и „ Воля “, а новите текстове плануват да гласуваме машинно само на избори за Европейски парламент, както и на президентските избори.
Вносителите оповестиха към този момент, че до този миг за предлагането са получили поддръжката на Движение за права и свободи, а от Българска социалистическа партия са твърдо срещу анулацията на машинното гласоподаване.
Днес Йордан Цонев сподели при разискването в правна комисия, че техните претекстове да гласоподават срещу законопроекта са доста.
„ Тук чухме доста причини срещу машинното гласоподаване. Аз желая да ви кажа за какво Движение за права и свободи упорства за машинно гласоподаване. Заради ръчното преброяване в СИК-овете ”, уточни той. „ Ние от Движение за права и свободи желаеме да няма преброяване в секционните комисии от човешка ръчичка ”, съобщи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР