Позицията на ПГ на БСП за България е, че трябва

...
Позицията на ПГ на БСП за България е, че трябва
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП настоява да се поканят всички посланици

Позицията на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " е, че би трябвало да се съблюдава държавния протокол и всички посланици, в това число и на Русия - Елеонора Митрофанова, би трябвало да участват на откриването на Народното събрание. Това стана ясно от думите на Георги Свиленски след срещата на представители на на парламентарните политически сили, които разискаха въпроса с наличието на дипломати на тържественото разкриване на 48-то Народно заседание. Срещата бе свикана по искане на " Демократична България ". След нея стана ясно, че посланиците на Русия Елеонора Митрофанова и краткотрайно изпълняващият длъжността началник на задачата на Беларус Никита Лешуков няма да бъдат канени.
" Това, което чухме безусловно не дава отговор на никакви причини за какво не би трябвало да бъде поканена госпожа Митрофанова ", разяснява Свиленски. Той се учуди за какво е била показана позиция на непрекъснатия секретар на външното ни министерство, а тя не е била подписана от министъра на външните работи. 
" Позицията, на която стъпват, е от насоки от Европейски Съюз - да не се канят посланиците освен на Руската федерация, само че и на Беларус ", заяви социалистът. Той посочи, че решението за поканите се взема от администрацията на Народното събрание, защото народните представители още не са се заклели и няма по какъв начин да вземат това решение.
Свиленски подсети, че има протокол, който споделя, че се изпращат предложения до всички посланици или не се изпращат до нито един. 
По-рано денем и социалистът Борислав Гуцанов разяснява тематиката и назова " цялостна дилетанщина " отхвърли на съвещанието да не участва посланикът на Руската федерация. Според него това приказва доста неприятно за връзките сред България и Русия. 
ДУМА напомня, че в началото поради разцеплението сред политическите сили, парламентарната администрация реши да предложения съветския посланик на формалното събитие. Това провокира ужас измежду политиците и се стигна до вчерашната среща. Решението Митрофанова да бъде позволена до първото съвещание на Народното събрание е било подкрепено от Демократична България, Политическа партия, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Възраженията са били от страна на Българска социалистическа партия и " Възраждане ", а от " Български напредък " са оповестили, че страната ни би трябвало да се преценява с общата европейска позиция по отношение на съветската дипломация.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР