Позицията на Новак Джокович като председател на съвета на играчите

...
Позицията на Новак Джокович като председател на съвета на играчите
Коментари Харесай

Позицията като лидер на Джокович е застрашена след скандала - slava.bg

Позицията на Новак Джокович като ръководител на съвета на играчите в мъжкия професионален тенис е застрашена. Сигнали за това идват от острата реакция против сърбина в разразилия се скандал към "Адриа Тур ", проведен точно от международния №1 и хората към него.

Надпреварата бе замислена като празник за хората от Балканите, с мачове в Белград, Задар, Баня Лука и Сараево, само че след позитивния тест за ковид на Григор Димитров, подобен дадоха самият Джокович, Борна Чорич, Виктор Троицки и хора към шампионата.

Критиките не стопират да валят, като единствената опора на Ноле против тях е вкъщи, в Сърбия - от фамилията и локалните медии. Баща му Сърджан дори неуместно се нахвърли против Григор, който упрекна, че е занесъл болестта на "Адриа Тур ".

"Хората повдигат вежди и се чудят какво тъкмо се случваше там - призна Пол Анакон, уважавана фигура в тениса, някогашен треньор на Роджър Федерер, Анди Мъри и Григор Димитров. - Не е неприятно, че играха тенис, в случай че съблюдават ограниченията. Но да се прегръщат, празненствата, публиката...

На процедура те подцениха цялата научна информация по въпроса и рекомендациите на хората, които схващат по-добре от нас какво става. Това бе добра идея, която приключи зле поради подценените правила.

В света има стотици играчи, а Новак е техният представител. Не съм сигурен, че в последните месеци те го виждат като подобен, след изявленията му за US Open и случилото се на шампионата му. "

Световният №35 Гуидо Пея бе още по-краен, като съобщи пред уеб страницата tennisworldusa по адрес на Джокович:

"Не знам по какъв начин ще се измъкне от тази обстановка. Той подцени всичко, което се прави в последните месеци, като сподели пренебрежение към всички по света, освен тенисистите. "

Ник Кирьос, австралийският ексцентрик, който обичайно е в лагера на Ноле по време на огромни разногласия, засягащи тримата водещи играчи в света, този път отхвърли да го поддържа.

"Не хвърляй виновността другаде, братко ", написа иронично Ник под обява, цитираща Сърджан Джокович с неговите нелепи обвинявания против Григор.

И, несъмнено, Андреа Гауденци - ръководителят на ATP, също нямаше по какъв начин да остане апатичен.

"Съжалявам за инфектираните играчи - сподели той пред уеб страницата на организацията. - Знаем, че би трябвало да сме доста деликатни, само че не виждам за какво бе нужно това, което се случваше към мачовете на шампионата - обятия, влизане в контакт с външни хора... Това е като да казваш на деца, че карането на колело без защитна каска е рисково, само че те да не престават да го вършат и да ги заболи, когато паднат. И след това да я сложат. "

Източник: dir.bg
Снимка: Adria Tour
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР