Позицията на НАТО на неутралитет по отношение на споровете ни

...
Позицията на НАТО на неутралитет по отношение на споровете ни
Коментари Харесай

Атина: Позицията на НАТО за споровете ни с Турция е несправедлива

Позицията на НАТО на неутралитет във връзка с разногласията ни с Турция е несправедлива, съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис в изявлението си на полемика на конгрес по сигурността в американския град Аспен, съобщи ТАСС. Агенцията цитира изявление на премиера, оповестено в портала Capital.gr.

" Мисля, че в НАТО изцяло схващат какво е неутрално отношение, т.е. това, че става въпрос за две членки на НАТО, затова няма да се намесваме, само че аз повече няма да приема това. Казах това и на генералния секретар Йенс Столтенберг, че ние имаме принос към НАТО, ние сме съдружник и чакаме, че когато усещаме, че различен съдружник в НАТО се държи по този начин, че слага под опасност личните ни ползи, НАТО не би трябвало да се придържа към позиция на равноотдалеченост и невмешателство във вътрешните разногласия. Тава е надълбоко незаслужено към Гърция ", сподели Мицотакис, предава Българска телеграфна агенция.

По-рано Столтенберг сподели, че алиансът не счита да заема страна в разногласията сред Турция и Гърция, че ще резервира неутралитет по тези въпроси и двете страни би трябвало сами да уредят различията си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР