Позицията на нашата страна беше потвърдена от председателя на Народното

...
Позицията на нашата страна беше потвърдена от председателя на Народното
Коментари Харесай

Караянчева: България изразява пълна подкрепа за териториалната цялост на Грузия

Позицията на нашата страна беше доказана от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева по време на срещата ѝ с ръководителя на грузинския парламент Иракли Кобахидзе.

Двустранните връзки са отлични - към тази констатация се сплотиха шефовете на двата Народното събрание. За нашата страна и за Европейския съюз Грузия е основен сътрудник, в това число и за свързването на инфраструктурата на Европа с Азия, като дава за България опция за диверсификация на доставките на природен газ.
Цвета Караянчева - ръководител на Народното събрание: Развитието на южния газов кулоар и разширението му в Южен Кавказ и на територията на Грузия са доста значими за доставката на каспийски енергийни запаси за Западна Европа.  Премиерът на Грузия е на публично посещаване в България Премиерът на Грузия е на публично посещаване в България
Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Грузия Мамука Бахтадзе, който е на публично посещаване в България.

Шефът на грузинския парламент оцени високо поддръжката на България както за териториалната целокупност, по този начин и за европейската и евроатлантическата вероятност пред неговата страна. Той съобщи, че неговата страна е извънредно стимулирана да развива взаимни планове с България, изключително по линия на черноморското икономическо съдействие.
Иракли Кобахидзе-председател на Народното събрание на Грузия: Ние дружно можем да служим като мост сред Запада и Изтока, сред Европа и Азия и би трябвало да се възползваме от капацитета си на подобен мост.
Иракли Кобахидзе беседва и с българския президент Румен Радев, а на следващия ден му следва среща и с патриарх Неофит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР