Позицията на Лондон относно втори референдум за независимост на Шотландия

...
Позицията на Лондон относно втори референдум за независимост на Шотландия
Коментари Харесай

Джонсън отказа референдум за независимост на Шотландия

Позицията на Лондон по отношение на втори референдум за самостоятелност на Шотландия не се е трансформирала, държавното управление счита, че през 2014 година жителите на района ясно се изрекоха за своето бъдеще в границите на Обединеното кралство, това съобщи министър председателят Борис Джонсън.

На парламентарните избори в четвъртък ръководената от него Консервативна партия завоюва безусловно болшинството в Камарата на общините и по този метод дефинитивно разчисти пътя за Брекзит, който ще се случи и на 31 януари следващата година.

Опозиционната Шотландска национална партия също извоюва добър резултат и усили местата си. Нейната лидерка Никол Стърджън, която е и първи министър на Шотландия (тоест премиер), удостовери, че партията ще сложи въпроса за втори референдума и държавното управление няма да има опцията на го пренебрегва. Стърджън и партията й упорстват Шотландия да бъде в Европейски Съюз и до дъно ще държат за подобен референдум, откакто Англия ще напусне общността след към месец и половина.

Борис Джонсън обаче опонира, че подобен референдума няма да бъде законен, откакто английското държавно управление няма да утвърди провеждането му.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР