Позицията на Китай относно войната в Украйна може сериозно да

...
Позицията на Китай относно войната в Украйна може сериозно да
Коментари Харесай

Еврокомисията укори Пекин: Позицията ви за Украйна може да навреди на отношенията ни

Позицията на Китай по отношение на войната в Украйна може съществено да навреди на връзките на Пекин с Европейски Съюз. Това съобщи заместник-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис, който е на посещаване в комунистическата страна. Еврокомисарят по търговията на Европейския съюз прикани за по-балансирани стопански връзки сред двете страни, като означи дисбаланс от близо 400 милиарда евро.

“Продължавам да упорствам за неприкритост като печеливша тактика за бъдещето. Трябва да създадем всичко допустимо да създадем нови благоприятни условия за нашите хора и бизнеси. Но би трябвало и да признаем, че при новите провокации и Европейски Съюз и Китай имат политически и стопански проблеми. И тези проблеми могат да ни разединят. Най-големият проблем е войната на Русия в Украйна и по какъв начин Китай се нарежда по този въпрос “, съобщи Валдис Домбровскис, зам.-председател на Европейска комисия.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи по време на речта си за положението на Съюза, че Брюксел се заема и с регулация на вноса на електрически коли от Китай, който подбива цените на локалното произвеждане .

“Наскоро Европейската комисия разгласи започването на антисубсидийно следствие на вноса на електрически транспортни средства с акумулатори от Китай. Мога да ви уверя, че ще работим старателно, като се консултираме с китайските управляващи и заинтригуваните страни, и ще следваме одобрените правила. Европейски Съюз приветства конкуренцията. Тя прави нашите сдружения по-силни и по-иновативни. Конкуренцията обаче би трябвало да бъде обективна. И ние ще бъдем по-настойчиви в битката с несправедливостта ", добави Домбровскис.

Китайското държавно управление от своя страна дефинира следствието като протекционистки акт, целящ да наруши веригата за доставки. Домбровскис пък съобщи, че Китай е основал по-политизирана бизнес среда, с цел да отбрани ползите си в региона на националната сигурност и развиването, което води до по-малка бистрота, неравнопоставен достъп до публични поръчки и дискриминационни стандарти и условия за сигурност.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР