Позицията на Иран относно преговорите по ядрената му програма остава

...
Позицията на Иран относно преговорите по ядрената му програма остава
Коментари Харесай

Иран преговаря по ядрената програма при отменени санкции

Позицията на Иран по отношение на договарянията по нуклеарната му стратегия остава непроменена - повдигане на глобите. Това удостовери иранският външен министър Хосеин Амир-Абдолахян при старта на новия кръг от договаряния в австрийската столица Виена, заяви The Hill.

Той разгласи, че няма метод да се върне към нуклеарното съглашение от 2015 г ., в случай че Съединените щати не анулират глобите от ерата на Тръмп, наложени, откакто някогашният президент изтегли страната си от пакта през 2018 година

Припомняме, че Съединени американски щати оповестиха през вчерашния ден, че ще бъдат принудени да окажат напън върху Иран, в случай че проточи договарянията във Виена за възобновяване на Съвместния изчерпателен проект за деяние по отношение на иранската нуклеарна стратегия. Това заяви пред Би Би Си специфичният представител на Държавния департамент на Съединени американски щати за Иран Робърт Мали.
 Евротройката: Иран е на крачка от атомната бомба
Евротройката: Иран е на крачка от атомната бомба

Напрежение преди началото на договарянията

" Ако Иран счита, че може да употребява това време, с цел да получи спомагателен лост, а по-късно, връщайки се на масата за договаряния, да каже, че се нуждаят от по-добри условия, това няма да работи. Ние няма да се съгласим на това с нашите сътрудници ", сподели тогава Мали.

Това е явен сигнал, че Белият дом се опасява, тъй като Техеран може да забави разговора, като в същото време форсира нуклеарната си стратегия.

Във Виена, от април до юни 2021 година, се организираха шест кръга участващи в нуклеарната договорка (Иран, Русия, Англия, Германия, Китай, Франция), както и от Съединените щати по казуса за възобновяване на иранската нуклеарно съглашение в истинския му тип.

В края на юни договарящите си взеха отмора. Преговорите в австрийската столица би трябвало да бъдат възобновени на 29 ноември на равнище политически шефове на участващите страни. В събота започнаха неофициалните съвещания сред участниците в преговорния развой.
 Съединени американски щати плашат Иран с корав метод
Съединени американски щати плашат Иран с корав метод

Белият дом не желае отсрочване на договарянията във Виена

Припомняме, че по време на ръководството на американския президент Доналд Тръмп подписано с Иран, Англия, Франция, Китай, Русия и Германия и ориентирано към въздържане на Техеран да създаде нуклеарно оръжие.

Настоящият президент Джо Байдън има за цел да възвърне договорката. Страните обаче не могат да реализират съглашение по това какви ограничавания би трябвало да одобри Иран и кои от наложените наказания да отстрани Вашингтон.

В началото на септември новият иранският президент Ебрахим Раиси съобщи, че Техеран е подготвен да стартира договаряния със международните народи за възобновяване на нуклеарната си договорка от 2015 година

През последните месеци Техеран се похвали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР