Позицията на БСП по ратификацията на Истанбулската конвенция остава непроменена

...
Позицията на БСП по ратификацията на Истанбулската конвенция остава непроменена
Коментари Харесай

Нинова: Позицията ни по Истанбулската конвенция остава – няма да я подкрепим

Позицията на Българска социалистическа партия по ратификацията на Истанбулската спогодба остава непроменена – няма да я подкрепим. Това съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова на взаимен брифинг с генералния секретар на Партията на европейските социалисти Ахим Пост.

„Заедно с Генералния секретар на ПЕС Ахим Пост разговаряхме за позицията на Българска социалистическа партия по отношение на Истанбулската спогодба. Споделяме идентични полезности против насилието над дами и деца. Българските социалисти сме подготвени, както и до момента, да внасяме законопроекти за битка с насилието над дами и деца. Българска социалистическа партия към този момент внесе ремонти в Наказателния кодекс и предложение за основаване на регионални спешни центрове. Тези наши оферти бяха признати, в това число и от другите политически партии в парламента“, сподели Нинова.

Що се отнася до ратификацията на Истанбулската спогодба – нашата партия има своето решение, взето на съвещание на груповия ни орган и то остава непроменено, съобщи тя.

 ninova2

„С взаимно почитание за разликите, които имаме по този въпрос, продължаваме с сътрудниците от ПЕС да работим по всички тематики, които са част от нашата ценностна система – битка с неравенствата, бедността, младежката политика. Оставаме в другарски дух, макар другите позиции, на които сме по ратификацията на Истанбулската конвенция“, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

„Следствие на полемиките, които организирахме през целия ден, е явно едно нещо и аз ще го подчертая: всички ние, и моята лична партия, и ПЕС сме срещу насилието над дами и ще продължим да ускоряваме уговорката си за битка с това насили“, съобщи на собствен ред Ахим Пост.

В реалност, възприемането на Истанбулската спогодба е друго в другите страни, продължи той. Мога да ви кажа по какъв начин е в моята страна. Аз съм от Германия. Ние ратифицирахме конвенцията на 1 юни предходната година. Нямаше нито един глас срещу и нито един въздържал се. Всички фракции и групи, всички партии в Народното събрание гласоподаваха „ за ”. Нямаше огромен спор в Германия, тъй като всички бяха уверени, като цяло, че сме срещу насилието над дами. Ние ще продължим да водим тази открита полемика с всички партии в границите на ПЕС, с една цел – тя е да подобрим живота на дамите и децата, посочи Ахим Пост.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР