„Позицията на БСП не е променена. Ние предупредихме многократно, че

...
„Позицията на БСП не е променена. Ние предупредихме многократно, че
Коментари Харесай

Румен Гечев: ИТН, “Възраждане”, ГЕРБ и ДПС провалиха пенсиите на над 2 милиона българи от 1 юли

„ Позицията на Българска социалистическа партия не е изменена. Ние предупредихме неведнъж, че от 1 юли можеше пенсиите да бъдат нараснали с 20% и от 1 октомври да създадем цялата пенсионна система обективна като я преструктурираме. Това сме го декларирали стотици пъти, то беше утвърдено от нашите сътрудници в обединението, стигнахме до единогласие. “

Това съобщи националният представител от парламентарната група на “БСП за България “ проф. Румен Гечев на брифинг в Народното събрание.

По думите му това, че през днешния ден изтича срокът и няма да могат да бъдат платени тези 20% от 1 юли, а единствено 6%, се дължи на следните субекти: “Има подобен народ “, ГЕРБ, Движението за права и свободи и “Възраждане “. „ Днес трябваше да се одобряват двата дребни бюджета, огромният Държавен бюджет, където са включени прехвърлянията към ДОО, с цел да могат над 2 милиона пенсионери да си получат добавките, които бяха залегнали в нашето съглашение “, изясни социалистът и добави: „ Тези 4 партии провалиха пенсиите на над 2 милиона българи от 1 юли тази година. Ако се одобряват по-късно значи, че няма да могат да бъдат платени на 1 юли, ще може в идващ интервал “, сподели още той.

„ Тогава ще възникне въпросът дали може със задна дата да се направи “, посочи проф. Гечев.
„ Тези 4 партии не се вслушаха, не отразиха националния интерес, не пристигнаха да се записват, разиграват си политическите игрички. Пет пари не дават за хората, които отиват до изборните урни да гласоподават за тях. А можеха просто да се записват, да го въведем в дневния ред и да го гласуваме “, счита депутатът от Българска социалистическа партия.

На финала социалистът попита по какъв начин може да има политици, които разиграват българския народ. „ Защо техните партийни ползи са над ползите на милиони българи. Пенсионерите не са гласоподаватели единствено на избрана партия, това са нашите родители, за какво постъпват по този начин с тях? “, попита проф. Гечев.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР