„Позицията на БСП е за преразглеждане на политиката на санкции

...
„Позицията на БСП е за преразглеждане на политиката на санкции
Коментари Харесай

Вигенин: Необходим е план за поетапното отлагане на санкциите срещу Русия

„ Позицията на Българска социалистическа партия е за преразглеждане на политиката на наказания – 5 години след въвеждането им те с нищо не са съдействали за постигането на задачите, които преследват. Очевидно е нужен проект за тяхното поетапно отпадане, редом със усилване на разговора ЕС-Русия, сподели заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин на среща с млади социалисти от Европа, оповестиха от централата на Българска социалистическа партия.

Наред с това, по думите на Вигенин, е належащо да се очертаят освен разликите, само че и общите тематики, по които може да се работи взаимно – битката с тероризма, измененията в климата, поддържането на интернационалния юридически ред, киберсигурността и други

Вигенин акцентира, че самият Европейски съюз би трябвало да ускори своята роля в световен проект – да бъде по-самостоятелен и да подхожда с по-голямо самочувствие в връзките и с другите световни сили като Съединени американски щати и Китай. Във външнополитически проект е нужна по-добра съгласуваност и създаване на същинска Обща външна политика.

В полемиката бяха наранени и въпросите за енергийната сигурност, включително Северен поток 2, Турски поток и развиването на газопреносната инфраструктура в района на Югоизточна Европа, връзките с източните съседи на Европейски Съюз и по-специално политиката към Грузия и Украйна, намесата в политическия развой в обособени страни-членки и потребността от по-добра регулация на национално и европейско ниво, заканите за световната сигурност по отношение на отдръпването на Съединени американски щати и Русия от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват.

На въпрос от участниците за връзките сред България и Русия, някогашният външен министър акцентира, че те имат исторически корени и напоследък е налице усилване на контактите на най-високо ниво с визити в Русия, като даде за образец това на президента. Той акцентира, че има позитивно развиване във връзка с културния и просветителния продан, само че в търговията несъответствието в ущърб на България е голям поради вноса на енергийни запаси от Русия, който не може да се компенсира с ограничавания размер на българския експорт.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР