Позицията на Белград относно руската агресия срещу Украйна може да

...
Позицията на Белград относно руската агресия срещу Украйна може да
Коментари Харесай

Брюксел: Напредъкът на Сърбия към ЕС зависи от отношенията ѝ с Русия

Позицията на Белград по отношение на съветската експанзия против Украйна може да засегне процеса на европейска интеграция на Сърбия, сподели през днешния ден Майкъл Милър, началник на отдела на Европейската комисия за Сърбия и Черна гора.

Той сподели пред комисията по външни работи на Европейския парламент по време на спор по проекторезолюция на Екологичен потенциал, призоваваща Сърбия да приведе политиката си в сходство с външнополитическите решения и позиции на Европейски Съюз, в това число налагането на наказания против Русия, че напредъкът на Сърбия в договарянията за присъединение към Европейски Съюз зависи от върховенството на закона и разговора с Прищина, както и от глобите против Русия.

„ В геополитически подтекст позицията на Сърбия по отношение на съветската експанзия против Украйна ще бъде главен детайл, който би трябвало да се вземе поради. Сърбия е наясно с упованията на Европейски Съюз по хармонизацията, в това число ограничаващите ограничения (срещу Русия), сподели Милър.

Подобно известие изпрати докладчикът на Екологичен потенциал за Сърбия Владимир Билчич, който сподели, че неналагането на наказания против Русия ще има последици за Сърбия, като в същото време изрази вяра, че Белград ще съгласува политиката си с решенията на Европейски Съюз против Москва. „ Суверенните страни вземат суверенни решения, само че суверенните решения имат и последствия за интернационалните партньорства, съюзи и европейската интеграция. Надявам се, че решенията в Сърбия след изборите ще отразяват европейските ѝ желания, " сподели Билчич.

Ръководителят на отдела за Западните Балкани в Европейската работа за външна активност Елза Фенет сподели, че са нужни съответни дейности.

„ Сърбия към момента не е приела нито една от ограничаващите ограничения, директно свързани със глобите против Русия. Контактите с Русия не престават на най-високо равнище, в това число с някои спорни фигури. Сърбия поддържа полети с Русия “, сподели Фенет.

Европейският парламент приканва новоизбраните управляващи в Белград да покажат същински ангажимент към полезностите на Европейски Съюз и да се преценяват с решенията и позициите на Европейски Съюз по външната политика и политиката на сигурност, в това число глобите против Русия, съгласно документа, оповестен на уеб страницата на Екологичен потенциал, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР