Позицията на България спрямо случая "Скрипал" е пряко свързана с

...
Позицията на България спрямо случая "Скрипал" е пряко свързана с
Коментари Харесай

БСП: Ако изгоним руски дипломати, гоним и туристите

Позицията на България по отношение на случая "Скрипал " е директно обвързвана с туризма на страната през летния сезон. Тази теза изрекоха на изключителна конференция представителите от Областния и Общински препоръки на Българска социалистическа партия, заяви "Флагман ".

България би трябвало да остане неутрална, тъй като при възможна остра реакция, туристическия поток от Русия към България ще спадне фрапантно. Към сегашния миг в общините Бургас, Несебър, Царево, Поморие, Приморско и Созопол има близо 40 000 парцели, закупени от заможни руснаци, които годишно се употребяват от по-богати туристи. Броят на непрекъснато пребиваващите пък е към 3000.

Според регионалният ръководител на Българска социалистическа партия Стойко Танков, позицията, която сега България е заела в разногласието сред Англия и Русия, е вярна, защото социалистите са за мир, а не война, и по случая няма съответни данни, които да наведат везната.

„ България постъпи вярно като зае неутрална страна. Ние играем ролята на медиатор сред Острова и Русия и не е вярно да гоним съветски дипломати, поради случая „ Скрипал”. Много други европейски страни, да вземем за пример Австрия, която следващата година ще одобри Европредседателството от нас, заеха междинна позиция и това е рационалното състояние в двете посоки”, уточни националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Николай Тишев. Той добави, че по самия случай има доста въпросителни, които вършат една остра реакция като изпъждане на дипломати прекомерна.

"Много теории се изрекоха в последните седмици, в това число и такива на конспирацията. В последна сметка най-вероятно казусът ще остане неразкрит, само че до момента в който няма някакви съответни доказателства, които да оневиняват или да уличават Русия в отравянето на Скрипал, е належащо да запазим успокоение. Ястребите на анти съветската позиция като Цветанов и Плевнелиев са доста крайни в думите си ", посочи Тишев, който изрече очакванията си позицията на България по отношение на случая да се резервира за в бъдеще.

България не е в позиция да влиза спор с Русия по този проблем, защото това ще се отрази на туризма в морските общини, по този начин както се случи, когато връзките сред Русия и Турция бяха обтегнати. Това добави Аспасия Порожанова - представител от БСП-Созопол, която посочи, че тогава спадът в потока към южната ни съседка е бил пагубен.

„ Близо 3 хиляди са руснаците, които са с непрекъснат адрес по Южното Черноморие. Те са със закупени парцели и са оборотни. Те са доста по-ценни от тези, които идват тук единствено, с цел да нощуват и за туризъм. Притесненията от спада на туристическия сезон са основателни, тъй като това е бизнесът на хората тук и по този начин се устоят, само че тези руснаци, които живеят тук, са надалеч по-платеноспособни и огромният стокооборот е тъкмо от тях. Напоследък се вижда съмнение в тях, считат, че ги лъжем.

Настроението им е променено. Чувстват българите като съперници. Руският човек би трябвало да разбере, че ние не мислим неприятно за него, само че неналичието на мнение на Народното събрание по случая „ Скрипал” е много мъчно да обяснение”, уточни ръководителят на общинския съвет на Българска социалистическа партия в Несебър Димитър Топалов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР