Позицията на България по случая Скрипал провокира поредния словесен сблъсък

...
Позицията на България по случая Скрипал провокира поредния словесен сблъсък
Коментари Харесай

Спорове в НС по случая Скрипал

Позицията на България по случая " Скрипал " предизвика следващия вербален конфликт в Народното събрание сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ.Народното заседание за в този момент няма да излиза с обща декларация по случая " Скрипал ", за което упорстваха от Българска социалистическа партия. Как се стигна до тук? По време на парламентарния надзор водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова излезе с декларация, в която настоя Народно събрание да прекъсне своята работа, да се съберат ръководителите на парламентарните групи и да се вземе решение, в което Народно събрание да излезе с обща декларация по случая " Скрипал ". Българска социалистическа партия упорстват България да играе ролята на медиатор сред Европейски Съюз и Русия по случая, както и да не изтегля своите дипломати, до момента в който няма ясни и безапелационни доказателства.

В отговор ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че България изрично застава зад Англия и позицията на България би трябвало да следва евроатлантическата ни ориентировка.

Все отново Народното събрание прекъсна своята работа. Лидерите на парламентарните групи се събраха да обсъдят този въпрос. Докато вървеше съвещанието на председателския съвет, стана ясно какви са резултатите от съвета по сигурността към Министерски съвет. След съвещанието стана ясно, че Народно събрание няма да излиза с обща позиция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР