Позицията на България не е изненада. Съвсем нормална е тази

...
Позицията на България не е изненада. Съвсем нормална е тази
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: В Северна Македония решиха, че и този път ще направим компромис

Позицията на България не е изненада. Съвсем естествена е тази позиция на страната ни, защото няма прогрес по осъществяването на Договора за добросъседство с Република Северна Македония. Оттук-нататък обаче предстоят доста провокации. Това съобщи в студиото на "Още от деня " по Българска национална телевизия националният представител от Българска социалистическа партия и заместник-председател на Народното събрание.

,,По мое мнение две са нещата, които не направи както би трябвало българското държавно управление. Първото от тях е, че не беше задоволително добре обяснено на обществото и на сътрудниците в какво се състои неизпълнението на този контракт с Република Северна Македония. Затова е доста значимо по какъв начин ще споделяме по-късно решение с нашите съседи и сътрудници, тъй като с него ние стопираме, въпреки и краткотрайно, участието в Европейски Съюз както на Република Северна Македония, по този начин и на Албания, тъй като двете страни вървят в тандем'', изясни още Вигенин.

Хубаво е, че отстояваме нашата позиция, само че би трябвало да предприемем незабавни ограничения, които се надявам да чуем тази седмица в Народното събрание, уточни той.

Втората неточност съгласно депутата от Българска социалистическа партия е в това, че България е страната, която се оказа под напън, а не Северна Македония, заради което Вигенин прикани да бъдем по-активни в връзката с нашите сътрудници в Европа.

Нашата позиция на Българска социалистическа партия е била в поддръжка на процеса, само че считаме, че и българското държавно управление направи пропуски и не се възползва от удобната атмосфера, защото не се разшириха задоволително икономическите благоприятни условия сред двете страни. Също по този начин можехме да влагаме повече в културното ни наличие там, уточни депутатът.

Така в последна сметка в Република Северна Македония взеха решение, че и този път ще създадем компромис, както за всичко останало, само че не стана, означи в умозаключение заместник-председателят на Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР