Позицията на България и Унгария, страните от ЕС, които отказват

...
Позицията на България и Унгария, страните от ЕС, които отказват
Коментари Харесай

Латвия: Позицията на България за Украйна е предателска

Позицията на България и Унгария, страните от Европейски Съюз, които отхвърлят да изпратят военна помощ на Украйна, е неразбираема и е равносилна на изменничество.

Това разгласи министърът на защитата на Латвия Артис Пабрикс в изявление за рускоезичната телевизия Current Time на " Свободна Европа ". Той уточни, че украинската армия  " се бори за Европа, за народна власт, за правата на индивида и в случай че някой в ​​Европа не схваща това, той освен върви против ползите на Украйна, само че и против ползите на Латвия ".

" И в случай че те са членове на Европейски Съюз и НАТО и вървят против ползите на моята страна, какво друго е това, в случай че не изменничество ", акцентира Пабрикс.

Той дефинира решението за даване на военна помощ като сигнал на кои страни може да се има доверие и на кои не. По думите му има водачи, " които приказват красиви думи, само че които изчезват, когато казусът се надигне ".

България е гласувала резолюции в поддръжка на Киев, предоставяла е техническа и филантропична помощ. Представители на държавното управление от 47-ото Народно заседание посетиха украинската столица. Но до момента публично страната ни не е осигурявала военна помощ на Украйна. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР