Позицията на България и Унгария относно отказа за предоставяне на

...
Позицията на България и Унгария относно отказа за предоставяне на
Коментари Харесай

Латвия: Позицията на България относно военната помощ за Украйна е неразбираема и близка до предателство

Позицията на България и Унгария по отношение на отхвърли за даване на военна помощ за Украйна е неразбираема и „ близка до изменничество “, съобщи министърът на защитата на Латвия Артис Пабрикс.

Министърът Артис Пабрикс беше интервюиран от телевизия „ Настоящее время “ на Радио Свободна Европа. Той разяснява нуклеарните закани на Русия, помощта на Европейски Съюз за Украйна, поддръжката на Латвия за Украйна и позициите на България и Унгария.

„ Смятам, че до известна степен тази позиция в Европейския съюз и в НАТО по принцип е доста близка до измяната “, съобщи той във връзка с отхвърли на България и Унгария да дават военна помощ на Украйна.

„ Бих си помислил, че е по този начин, тъй като не мога да схвана сходна позиция, не я утвърждавам. И мисля, че политиците и страните в Европейския съюз и НАТО, които поддържаха тази позиция, тези, които споменахте, ще бъдат третирани доста зле по-късно “, добави Пабрикс на въпрос дали е обсъждал позицията на България и Унгария с сътрудниците си от останалите членки на НАТО и Европейски Съюз.

Министърът беше запитан и кои страни счита за предатели.

„ Все още не желая да ги посочвам. Но по мое персонално мнение, по мнението на Латвия, изходът от войната в Украйна по принцип ще има доста съществено отражение върху ползите на моята страна, на моя народ “, съобщи той.

„ Така че Украйна би трябвало да победи, това е в наш народен интерес. Така че в прочут смисъл в този момент вие се борите за нашите ползи, борите се за Европа, за демокрацията, за свободата, за правата на индивида. И в случай че някой в Европа не схваща това, значи, че се бори освен против ползите на Украйна, само че и против ползите на Латвия “, посочи министърът.

„ И в случай че някой е член на Европейския съюз и НАТО и върви против ползите на моята страна, по какъв начин мога да го нарека иначе “, попита Пабрикс. /БГНЕС

Рига / Латвия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР