Позицията и действията на някои западни страни по отношение на

...
Позицията и действията на някои западни страни по отношение на
Коментари Харесай

Китай подкрепя Русия: Протестите за Москва са западна намеса във вътрешни работи

Позицията и дейностите на някои западни страни във връзка с антиправителствените митинги в Москва би трябвало да се смятат за интервенция във вътрешните работи на Русия, разяснява формалният представител на Министерството на външните работи на Китайската национална република Ген Шуан, представен от ТАСС.

" Ние поддържаме формалната позиция на Руската федерация... Това е типична интервенция във вътрешната политика на Русия, свидетелстваща за хегемонията на Запада ", изяснява той на постоянен брифинг, разяснявайки обстановката.

Според Ген Шуан, дейностите на съветското държавно управление за нормализиране на обстановката в Москва са изцяло законни.

" Загрижеността в тази обстановка е провокирана от някои западни страни, които скачат от нищото и подхващат много неприлични дейности ", акцентира той.

ТАСС оповестява, че координиран протест на 10 август е четвърти в поддръжка на самостоятелни претенденти при избора на депутати на Московската градска дума. Предишните са извършени на 20 юли, 27 юли и 3 август, до момента в който последните две акции са несъгласувани.

Преди 27 юли и 3 август 15 нерегистрирани претенденти за депутати в Московската градска дума, които са уредници на тези събитията, подценяват предизвестията на прокурор за недопустимост за нарушение на закона.

В резултат на това на 27 юли са арестувани над хиляда души за присъединяване в неразрешено протест. Открити са няколко наказателни каузи, в това число протест, в който са задържани 13 души. Около 600 души са арестувани за присъединяване в противозаконни дейности на 3 август, добавя ТАСС. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР