Позиция от името на Политическа група БСП за България“ в

...
Позиция от името на Политическа група БСП за България“ в
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Оставка на Чобанов заради фиаското с детските градини

Позиция от името на Политическа група „ Българска социалистическа партия за България “ в СОС. Отново хиляди деца на софиянци ще посрещнат 1 юни без място в общинска детска ясла и детска градина. Това не може да бъде несъмнено по различен метод, с изключение на като неуспех. Това сподели ръководителят на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов в позиция от името на „ Българска социалистическа партия за България “ при започване на днешната сесия на Общинския съвет.
„ Поредното крушение с приема в детските заведения, когато 19 000 нуждаещи се борят за 12 150 места, е изцяло състоятелен мотив да оттеглите господин Чобанов “, обърна се той към кмета на София Йорданка Фандъкова.

„ След първото класиране, 7911 деца още веднъж останаха зад борда. Извън обсега на грижите на Столична община за подрастващите. Тази година 1000 малчугани по-малко ще посещават детски заведения, спрямо предходната. В най-голямата община – столицата на България, с бюджет над 1,7 милиарда лева “, сподели Паргов.

„ Това може да бъде несъмнено, само като неуспех “, безапелационен бе той.

Лидерът на Българска социалистическа партия – София уточни, че госпожа Фандъкова към този момент повече от 14 години, първо като заместник-кмет, а по-късно и като кмет, твърди, че за нея и екипа ѝ е приоритет решаването на този проблем, който тормози младите родители в София.

„ Докога Столична община ще се оправдава с процедури, рецесии, законови спънки и какво ли още не? Кога ще признаете, че господин Чобанов несполучливо ръководи поверения му сектор години наред? “, попита той.

Калоян Паргов напомни, че през предходната година, по време на предизборната си акция, Йорданка Фандъкова твърдеше, че ще излезе пред софиянци с нов екип, с нови хрумвания и сила.

„ В бранш Образование такива няма “, установи Паргов.

„ Колко още и какво чакате, г-жо Фандъкова? А, в случай че не сте съгласна да поискате оставката на заместник-кмета по Образованието, Вие персонално може да поемете отговорността за неналичието на задоволително места в детските градини и ясли в София “, съобщи Калоян Паргов.

„ Вчера разбрахме, че безсилието Ви кара да се обръщате към остарели хрумвания – за прилагане на партерни етажи в жилищни здания за детски градини. В актуалното строителство мъчно ще се впише тази концепция, а общинска жилищна политика от десетилетия няма “, сподели водачът на социалистите в СОС.

„ Да се трансферира отговорността за построяването на детски градини и ясли на компании и предприятия, издава некадърност и отвращение да се реши казуса на равнище общинска грижа за децата “, смята Паргов.

Той посочи, че всичко това може да се назова единствено по един метод – самопризнание за неуспеха на Столична община в областта на предучилищното обучение.

„ Ето за какво, ние, общинските съветници от групата на „ Българска социалистическа партия за България “, призоваваме кметът на София да изиска и одобри оставката на доцент Чобанов “, приключи Калоян Паргов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР