Позиция на ПП ГЕРБ:Днес за пореден път разбрахме, че кандидат-президентът

...
Позиция на ПП ГЕРБ:Днес за пореден път разбрахме, че кандидат-президентът
Коментари Харесай

ГЕРБ: Къде е министър-председателят Стефан Янев?

 Позиция на Политическа партия ГЕРБ:

" Днес за следващ път разбрахме, че кандидат-президентът е направил следващия си обезверен опит да избави своята предизборна акция, пренебрегвайки още веднъж националните ползи на българските жители. След като близо 2 години като президент Радев омаловажаваше Ковид рецесията и заявяваше, че това не е негова работа, до момента в който хора губеха живота си, през днешния ден кандидат-президентът реши да привиква самостоятелни държавни органи в лицето на българските кметове и ЦИК, които да му рапортуват по какъв начин щели да бъдат проведени изборите в изискванията на Ковид рецесията - неща, които не са в неговите пълномощия.

От ГЕРБ подсещаме, че според Конституцията и законите на страната, Министерският съвет дава отговор и обезпечава техническото и финансово застраховане на изборния развой, регионалните шефове и кметовете на общини реализират логистиката и организационния развой по места.

В тази връзка питаме: къде е министър-председателят в този развой? Защо и в този момент се скри, както се скри по време на пожарите преди няколко месеца и трансферира всичко на регионалните шефове и кметовете? Защо се скри, както се скри при рецесията с кораба " Вера Су “? Защо се скри, както се скри след случаите със починали военнослужещи? Колко пъти се срещна с ЦИК или други институции, имащи отношение към изборите?

От отговорите на министър председателят ще стане ясно за какво той разрешава на един претендент за президент да употребява държавните институции и президентския пост за избавяне на имиджа на личното си провалено държавно управление и обречената си предизборна акция. За разлика от служебния министър председател, ние от ГЕРБ не разбираме по какъв начин е допустимо кандидат-президент да привиква представители на локалната власт и ЦИК да му рапортуват вместо да изиска пояснение от личното си държавно управление ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР