Позиция на издателите и главните редактори на регионални медии в

...
Позиция на издателите и главните редактори на регионални медии в
Коментари Харесай

Пловдивски журналисти скочиха на Фънки и Амебата заради концерта на Стинг

Позиция на издателите и основните редактори на районни медии в Пловдив: 

До Иван Несторов и Димитър Ковачев, притежатели на " София Мюзик Ентърпрайсис ",

До Община Пловдив,

До Фондация " Пловдив 2019 "  

Ние, издателите и основните редактори на районни пловдивски медии, считаме, че ни бе отнето правото да осведомяваме качествено и съответно аудиториите си от едно от знаковите културни събития в Пловдив тази година- концертът на Стинг и Шаги на Античния спектакъл. Събитие, проведено от " София Мюзик Ентърпрайсис ", с финансовата поддръжка на Община Пловдив и надлежно на пловдивския поданик. Нито един от нашите фоторепортери не бе позволен до концерта със снимачната си техника. Това се случи без да бъдем авансово осведомени от Вас, уредниците, и от Вас, сътрудниците на събитието.

Нямахме право и на достъп до акредитационни описи, както и не сме били известени за такива. Фото достъп до събитието имаха само сътрудници от столични редакции. Не ни е явен правилото на асортимент на медиите с достъп до събитието, защото никой не ни е уведомил за подобен. В последна сметка ние не успяхме да представим на читателите си наличие с съответни към него изображения, което значи, че не сме си свършили работата. 

Пълната липса на достъп за наши фоторепортери до събитие на Античния спектакъл се случва за първи път в практиката ни (с изключение на частни събития) и ни безпокои, защото е знак за професионална дискриминация на районен принцип.

Настояваме, предвид на бъдещото ни съдействие в областта на културата, да бъдем осведомени навреме и да имаме право да участваме в акредитационните описи на " София Мюзик Ентърпрайсис " за идните им събития в Пловдив. Градът, в който и за който работим.  

Руси Чернев, Главен редактор на " Марица "

Кирил  Налджиев, шеф на " Plovdiv24.bg "

Ивайло Дернев и Димитър Семков, издатели на " Под тепето "   
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР