Позиция на идейни течения в БСП по актуалните процеси в

...
Позиция на идейни течения в БСП по актуалните процеси в
Коментари Харесай

Не на допитването с кого да управлява БСП!

Позиция на идейни течения в Българска социалистическа партия по настоящите процеси в партията.

ДО

Областните и градските препоръки на Българска социалистическа партия

Общинските и районните препоръки на Българска социалистическа партия

Общинските, районните и градските контролни комисии на Българска социалистическа партия

Всички членове на Българска социалистическа партия

НЕ НА ДОПИТВАНЕТО С КОГО ДА УПРАВЛЯВА Българска социалистическа партия!

     Централната изборна комисия разгласява окончателните резултати от изборите от 2-ри този месец. Поредните пагубни за Българска социалистическа партия избори,  които потвърдиха горчивата истина, че през днешния ден от 10 дали своят вот единствено един е подкрепил Българска социалистическа партия! В селата партията е пета, измежду пенсионерите – трета! В 10 от изборните региони партията е без нито един собствен представител! Присъдата на гласоподавателя е сурова, само че обективна – партията (с това управление и тези водачи на листи) не заслужи доверието на жителите, с цел да ръководи страната! Срамните за нея резултати й отреждат единствено мястото на безапелационна съпротива, откъдето тя с доста старания и радикално друга политика би трябвало да се пребори за нов заем на доверие и още веднъж да се потвърди като значима лява политическа мощ.

     Нинова и съучастниците й обаче избират да останат глухи и слепи за тази присъда. Неспособни на изчерпателен политически разбор на изборните резултати, те не пожелаха да видят същинските аргументи за погрома, с цел да не поемат отговорност. Напротив – те най-безцеремонно оповестиха, че следва вътрешнопартийно допитване за това с кого и по какъв начин Българска социалистическа партия да взе участие в ръководството!? Не по какъв начин да измият позора от срутва на партията, а по какъв начин те още веднъж да станат патерица на поредна дясна власт, заплашваща да вкара България във войната в Украйна.

    Нека е пределно ясно – замисленото „ допитване “ е измама и непростима абдикация на управлението на Българска социалистическа партия от отговорността, която има към тези двеста хиляди, които гласоподаваха за партията на 2 април и към тези милиони почтени жители, които чакат да видят партията в ролята на безкомпромисна съпротива, противопоставяща се на порочната система на владичество на десницата, обслужваща, в другите й превъплъщения, само ползите на олигархични кръгове. Допустимо ли е изобщо една лява партия да прави вътрешнопартийно допитване за поддръжка на дясно ръководство?

    Нинова по най-унизителен метод смъква от себе си персоналната отговорност на директно определен ръководител, с което толкоз се гордее. Самото слагане на въпроса за присъединяване във властта след резултатите от преди малко извършените избори приказва единствено за едно – блян тя и кръгът й още веднъж да се видят във властта.

        Никой умишлен социалист няма право да си разреши да стане съизвършител на сходно подло изменничество на идеята на социалистическата партия като притежател на друго идейно и морално начало в политиката и на друга тактика, подчинена не на персонални и котерийни апетити, а на ползите на голямото болшинство жители и на страната.

         И още нещо – в случай че гибелното за партията желание за въпросното допитване се реализира вместо незабавното оповестяване, че в 49 Народно заседание Българска социалистическа партия ще бъде безапелационна съпротива, явно е, че дълбока смяна и нова сила в живота на партията са вероятни само в случай че въз основа на нов правилник, нова политическа платформа и ново управление, всеки същински социалист умишлено се самоопредели на коя страна желае да бъде!

   Какво още би трябвало да се случи, с цел да се осъзнае дълбоката рецесия, в която се намира Българската социалистическа партия с помощта на дейностите на нейното управление?

ПЛАТФОРМА СОЦИАЛИЗЪМ ХХІ ВЕК – ИПО в Българска социалистическа партия

СОЦИАЛИСТИ ЗА РАЗВИТИЕ НА БГ – Работилница за леви хрумвания

07 април 2023 г.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР