Позиция на д-р Юлиян Петров, председател на синдикат Образование към

...
Позиция на д-р Юлиян Петров, председател на синдикат Образование към
Коментари Харесай

Синдикат скочи на журналист: Изцепва се досущ като петел от бунище!

Позиция на доктор Юлиян Петров, ръководител на профсъюз " Образование " към " Подкрепа “:

Гледам претенциозното заглавие на публикацията " Маcова лоботомия или оpганизиpан cаботаж на pептилите “ на чаровния основен редактор на в. " 24 часа “, многоуважаемия Борислав Зюмбюлев, и си мисля какъв брой умно народът го е споделил: " Един път дамаджана за вода, повторно дамаджана за вода, третият път се счупила “. За следващ път тази личност се изцепва от височайшата си естрада съвсем като петел от сметище, с цел да залее с буламач и нетърпим фалцет горкия четец, дръзнал да прочете жалките му пасквили. Нараства с неудържима мощ и опасението ми, че този съдник и рупор на морала май ще би трябвало да се сбогува с работата си доброзорно, в случай че не благоволи от кумова срама да си подаде оставката.

Естествено, не тъй като, обиждайки българския преподавател, неговият морал ще се разсъни и ще го посъветва да направи това. Не, несъмнено, тъй като не е несъмнено дали го има. Тук закономерно изниква и въпросът за притежателя на в. " 24 часа “, госпожа Венелина Гочева, която вероятно е решила с просташки PR и позволявайки да се петни името на всички учители, да изстреля във висините своето издание. Иска ми се да имам вяра, че евентуално в миналото ще се опомни и ще уволни своя основен редактор, поради противоречивите му журналистически качества и ще си спомни, че и тя е рожба и дебитор на същата тази просветителна система.

От друга страна такава екзотична птица, такава скъпа облага като господина Зюмбюлева не трябва да бъде уволнен, тъй като е създател на поредност иновационни прозрения, дори цели " дисертации “ за българското учебно заведение.

Да си напомним:

" …Да изучаваш битката на баба Илийца с кола е цялостна нелепост, загуба на време и отблъсква децата от учението… “,

" …Литературата демонстрира по какъв начин се прахосва публичен ресурс… “

и още куп мъдри мисли.

Впечатляващо е и едно самопризнание, че се познавал физически с " даскалиците “, занимаващи се със приблизително обучение – същества подли, корумпирани – изобщо мафия, от което надали не следва, че се е трансформирал в ценител, в последната защитна линия  на морала и полезностите – истински Матросов на амбразурата.

Многоуважаеми Зюмбюлев, българските учители Ви пишат двойка, само че не на нескопосаните Ви опити да вършиме недодялана публицистика с комерсиални ползи. Слабата оценка е за това, че във Вашето схващане на жител и държавник, за какъвто се представяте,  от дълго време е атрофирала и отровена от дива ненавист истината за УЧИТЕЛЯ, за този, който образува с доста труд, предпочитание и обич младите персони, утрешния ден на всички ни.

Господин Зюмбюлев, подайте си оставката и започнете да се занимавате с нещо, което можете или, най-малкото, с което не може да вредите, тъй като явно публицистиката не е мощната Ви страна.

И още един съвет: спрете да говорите, уважаеми Зюмбюлев, за министър Вълчев, за доктор Ваня Кастрева и за хората от МОН, които не познавате и зад които стои учителското съсловие. Най-важното, Зюмбюлев, спрете да говорите за промяна в образованието, тъй като евентуално нямате и ден училищен стаж, а просветата е материя, която потвърдено познавате по-малко и от публицистиката. Човек, нарекъл своите учители " мафия “, " подли същества “, хора, които вършат " комплоти “, би трябвало да премисли своя мироглед, образование и морал и да не омърсява света с наличието си.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР