Позиционираният в България инвестиционен фонд æternity Ventures избра нови четири

...
Позиционираният в България инвестиционен фонд æternity Ventures избра нови четири
Коментари Харесай

æternity Ventures инвестира 400 000 щ. долара в четири нови блокчейн проекта

Позиционираният в България капиталов фонд æternity Ventures избра нови четири блокчейн плана, които ще поддържа финансово. Фондът е част от децентрализираната блокчейн платформа æternity и е основан за да поддържа стартъпи, разрастващи планове на база на тази технология. Като част от своята акселераторска стратегия Starfleet фондът ще направи дялови вложения от 100 000 щ. $ във всеки от четирите новаторски плана за събиране на сателитни данни, по-ефективна продажба на билети за събития, компютърна игра с колекционерски герои и онлайн платформа за наемане на фрийленсъри.

Блокчейн е отворена и изцяло децентрализирана технология, на база на която действат криптовалутите. Нейният капацитет обаче от дълго време надвишава този на криптовалутите и съгласно мнозина тя има приложения в съвсем всички области на живота – от самоуправлението на разнообразни общности, през следенето на артикули, наемането на недвижими парцели и дарителските начинания, до образованието и даже държавното ръководство.

През последните години България се наложи като страна с все по-динамична блокчейн екосистемата, с възходящ брой започващи компании и голям брой бизнес и публични планове, употребяващи тази отворена технология. Показателно в това отношение е, че капиталовият фонд æternity Ventures, който оперира световно, е разположен в София и е с преобладаващо българско присъединяване. През 2018 година фондът е направил дялови вложения на обща стойност над 1 млн. щ. $ в девет започващи плана, измежду които има и български. С новата инвестиция от 400 000 щ. $ в нови четири стартъпа, той затвърждава своята дълготрайна ангажираност към блокчейн екосистемата във време, когато достъпът до рисково финансиране за такива планове си остава сложен.

“Създадохме æternity Ventures с задачата да допринесем за обогатяването на блокчейн екосистемата и с убеждението, че положителните хрумвания в този сегмент заслужават да получат поддръжка. Проследявайки развиването на плановете, които финансирахме през отминалата година, сме уверени в техния капацитет да трансфорат блокчейн във значим мотор за положителна смяна в обществото ни и нямаме самообладание да заработим и с новите стартъпи, които се причисляват към фонда “ - споделя Никола Стоянов, Главен изпълнителен шеф на æternity Ventures и Мениджър бизнес развиване в æternity.

Предизвикателствата пред крипто пазара през 2018 година са се отразили положително на сектора и на качеството на новите претенденти за финансиране от æternity Ventures. Показателно в това отношение е, че всеки от новофинансираните екипи ще получи оптимално вероятната инвестиция от по 100 000 щ. $.

Във фонда са изпратени кандидатури от целия свят, като прави усещане мощното наличие на стартъпи от Африка, Балканския полуостров, както и от Германия. В рамките на извършения от фонда акселератор за блокчейн планове Startfleet са определени осем финалиста, от които след още четири седмици интензивно менторство от водещи експерти от сектора са излъчени и четирите спечелилия. Ето повече за тях:

Homeport

Това е извънредно новаторски български стартъп, който употребява блокчейн за по-ефективното събиране на сателитни данни – от изображения на Земята и данни за атмосферата, до такива в областта на широколентовия интернет и морските връзки. Homeport на процедура основава отворен пазар за такива услуги, основан на æternity блокчейн платформата и така наречен „ умни контракти “ (smart contracts). Това прави компанията доста добре позиционирана за почналата към този момент гражданска война в галактическата промишленост, навлизането на все по-голям брой частни играчи в нея, както и на нови видове дребни и ценово налични спътници.

Abend

Този немски план има капацитета да провокира гражданска война при закупуването на билети за концерти и други събития. На процедура той улеснява уредниците на такива прояви да дистрибутират по-добре своите билети и да са сигурни, че те ще доближат до същинските почитатели. Бета версия на платформата ще бъде пусната през идващите два месеца.

Cryptic Legends

Екипът на Cryptic Legends основава блокчейн основана игра с колекционерски карти, както и отворен онлайн пазар за тяхната замяна. Чрез него геймърите могат да си избират подобаващите карти / герои, с които да вземат участие в разнообразни шампионати и празненства в бързо развиващия се сегмент TCG (trading card games). Стартъпът е от Малта. Той получи и специфичната премия за най-популярен екип в общността.

Cryptotask

Това е хърватска онлайн платформа за фрийленсъри, която употребява блокчейн с цел да ръководи по-добре връзките сред тях и работодателите / възложителите на планове. Сред преимуществата й са по-добро следене работата на фрийленсърите и ръководство на разпределени екипи, по-ниски цени за транзакции, както и повече меродавност при показване на работната история на даден претендент.

Всички новофинансирани планове ще бъдат построени на платформата æternity Blockchain, която има за цел да се наложи като най-предпочитаната блокчейн мрежа за планове от всевъзможен мащаб и сегмент. Инвестициите в четирите стартъпа ще бъдат обвързани с основни цели, които са авансово конкретизирани с всеки от екипите. В добавка към финансирането, те ще получат от фонда и поддръжка в региона на бизнес развиването, маркетинга, както и юридическите аспекти на активността. От тук нататък всеки екип разполага с шест месеца с цел да създаде завършен
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР