Позициите на БСП са ясни, няма промня в тях. Решението

...
Позициите на БСП са ясни, няма промня в тях. Решението
Коментари Харесай

Божанков: Никой не указва натиск на България за предоставяне на оръжия за Украйна


Позициите на Българска социалистическа партия са ясни, няма промня в тях. Решението за даване на оръжия за Украйна се гласоподава в Народното събрание, само че зависи от Министерски съвет. Българска социалистическа партия съобщи, че няма такова решение да се вземе, до момента в който сме в ръководството. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков в предаването " Лице в лице " по bTV. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4778
Tази коалиця е комплицирана и е решение на дълбока социална рецесия. Тогава имаше два избора - да съберем разнообразни гледни точки в едно и да дадем политичекса стабилност на страната или да има серия от избори по време на война, сподели още той. 

По думите му нито НАТО, нито Европейския съюз, нито Украйна и Зеленски не указват натиск към България за даване на оръжия. 

Божанков означи, че 80% от заетите в България са предложили мерки за справяне с рецесиите. Сред тях таван на цените на газа, който да се конпенсира, облагане на свръхцените на енергетиката. 

Правителството стартира в доста сложна обстановка коронавирус рецесията, инфлация в този момент и войната. Цените на петрола не зависят от нас. Можем да се оправим с вътрешнополитическата рецесия, добави още депутатът от Българска социалистическа партия.  

Ако някой желае да смъква държавното управление да помсили за българския национелен интерес. Нямаме потребност от нови избори. Сега е моментът да дефинираме националния интерес, посочи Божанков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР