Позитивното родителство е по-скоро синтез от добри практики, които да

...
Позитивното родителство е по-скоро синтез от добри практики, които да
Коментари Харесай

Психотерапевт разкри ключа към доброто възпитание

Позитивното родителство е по-скоро синтез от положителни практики, които да подкрепят построяването на връзката сред родителя и детето.

Това разяснява пред Novini.bg психотерапевтът от Института по положителна психотерапия Милена Манова.

„ Това, върху което се подчертава, е не родителят какъв брой знае, а да си даде сметка, че връзките му с детето са паралелните му взаимоотношения със света “, уточни специалистът.

Според метода на образование положителната връзка с детето оказва помощ за по-лесното превъзмогване на компликациите в другите стадии от детското развиване.

„ Идеята е да се построи тактика, която да окуражава детето, да му дава тласък за бъдещето, да разпростира потенциала му. Трябва да се концентрираме върху детето и да построяваме личността му “, счита доктор Манова.

По думите й работата с страстта е значима от доста гледни точки. Причината е, че посредством дешифрирането им се опитваме да разбираме света.

„ Умението да поддържаме връзка с другия и да влизаме в интеракция е също част от концепцията ни по какъв начин да съществуваме по-благотворно в света “, подълни психотерапевтът.

От друга страна езикът на родителя към детето несъмнено въздейства на агресивността му. Затова експертът предлага използването на изречения от вида „ хареса ми по какъв начин се оправи “, „ гордея се с теб “, „ интелигентен си “. Подобни думи въздействат позитивно на наследниците ни.

„ Не е ужасно да хвалим детето си, няма да го прехвалим. По-голяма неволя има не какво казваш, а по какъв начин го казваш в действителност “, счита доктор Манова.

Според нея децата имат умерено чувство кои са, само че е добре да получават знаци за самопризнание на личността си.

„ Детето би трябвало да развие задоволителна сдържаност към дейностите си “, разяснява психотерапевтът.

Цялото изявление с психотерапевта от Института по положителна психотерапия Милена Манова можете да гледате по-късно тук:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР