Поздравяваме всички българи, които гласуваха и на втори тур за

...
Поздравяваме всички българи, които гласуваха и на втори тур за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Промяната започна – тя беше трудна, но вече е необратима

Поздравяваме всички българи, които гласоподаваха и на втори тур за локални избори.

Благодарим на всички, които поддържаха претендентите ни за кметове и общински съветници.

Изразявам дълбока благодарност към труда и напъните на партията и на нашите претенденти.

Вие работихте в безчовечен условия в тази акция.

Срещу нас беше държавната машина – Министерство на вътрешните работи обслужваше властта, корпоративният избор беше голям.

Срещу единия лев, с който разполагахме като дотация, бяха изправени милионите на олигарсите в България и на ръководещите. Купените гласове изкривиха вота.

Страхът у хората беше огромен. ГЕРБ развихриха компроматна война против вас и вашите фамилии.

Страхът на ГЕРБ от загубата ги накара да създадат най-агресивната, най-купената, най-компроматната от години акция в България.

Въпреки всичко това, вие запазихте успокоение и направихте една прелестна, положителна, усмихната акция.

До мен най-близо стоят четиримата кметове на регионални центрове – Русе, Разград, Благоевград и Пеник.

Четиримата въплъщават цялото благосъстояние на Българска социалистическа партия – Денчо Бояджиев, спечелил Разград, е чисто партийна кандидатура – умел, умен наш кадър, който към този момент е бил кмет на Разград, бил е народен представител, израснал е в цялата подчиненост на партията, той въплъщава мъдростта и опита, които имаме.

Двамата млади сътрудници от Русе и Перник – Пенчо Милков и Станислав Владимиров, са лицето на младото потомство политици, които изградихме в последните три години, които участваха в това извънредно тежко съревнование, потвърдиха се и победиха в двата регионални града.

Румен Томов, Благоевград, е олицетворението на гражданското начало. Той е повдигнат от Инициативен комитет, не е член на партията, беше подсилен от Българска социалистическа партия и завоюва Благоевград.

Тази екипност, тази симбиоза от мъдрост и опит на партийните фрагменти, силата на младежите и силата на гражданско общество ни донесе този триумф. Ние изпълнихме задачата, която си бяхме сложили - да удвоим кметовете си и да увеличим общинските съветници.

Ние се върнахме в локалната власт още на първи тур, на втория затвърдихме и увеличихме този резултат, като спечелихме тези четири регионални градове.

Равносметката в цифри: на първи тур – спечелихме 35 общини, на втори тур печелим 26 балотажа – общо 61 кмета, от които 4-те области – Русе, Благоевград, Разград и Перник. В Шумен – разликата ни е единствено 77 гласа, при невалидни бюлетини над 400.

Тук ще обсъждаме искане за преброяване на бюлетините и анулиране на вота.

В Ловеч – разликата ни е 347 гласа, също при голям брой невалидни бюлетини. В София печелим 2 региона – Изгрев и Младост.

Мая Манолова сподели, че опция в столицата има. Разликата е минимална, има голям корпоративен избор, купени и ромски гласове. Ще ги извадим още веднъж в секции и ще ги представим пред вас. Партията в София удвои резултата си – от 7 общински съветници, ще имаме 15 и двама районни кметове.

По мотив изказванията, че се крием зад самостоятелни претенденти, все по-трудно става да се наблюдава някаква логическа нишка в мисълта на премиера Борисов, изключително когато стартира да отхвърля самичък себе си.

Припомням ви, че той завоюва надпреварата за кмет на София като самостоятелен.

Без партия, без листа. Когато самият той е бил подобен - в този момент да отхвърля тази формула за присъединяване в политиката е най-малкото нелогично. Не би трябвало да се не помни от кое място е тръгнал и той.

Изводите от акцията и резултата от нея: Българска социалистическа партия затвърди наклонността в последните 3 години да покачва резултатите си на всички избори – президентски, парламентарни, европейски, а в този момент и локални. ГЕРБ отстъпи от основни дългогодишни градове – замъци. ГЕРБ ерозира и в локалната власт.

Промяната стартира – тя беше сложна, само че към този момент е необратима.

Пожелавам на всички наши претенденти, които бяха в листите ни за кметове и общински съветници, да съхраним силата си, да съхраним екипите си.

Предстои ви доста работа, би трябвало да свършите това, което обещахме на хората. Гордея се с всеки един от вас – знам, че ще бъдете положителни кметове и виновни общински съветници. На добър час на всички в името на това, което обещахме! Работете за вашите съграждани!
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР