Поздравяваме лекарите с днешния празник. Нека продължат да помагат и

...
Поздравяваме лекарите с днешния празник. Нека продължат да помагат и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова внесе вота на недоверие. Вижте аргументите

Поздравяваме лекарите с днешния празник. Нека продължат да оказват помощ и лекуват. Призоваваме да се причислят към дебатите за новата здравна система. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада, като поздрави медиците във връзка професионалният им празник. Лидерът на опозицията внесе и причините за вота на съмнение.

Припомняме, че Българска социалистическа партия внесе вота на съмнение против кабинета с тематика опазване на здравето.

"Бойко Борисов ръководи страната 10 години. Смени 9 министри и 8 шефа на Здравната каса. Вотът ни за съмнение е за провалянето му. Нарушиха правото на хората за гратис опазване на здравето. То даже към този момент не е и налично ", сподели още Нинова.

"80% от лечебните заведения са в три огромни града. Родилки би трябвало да пътуват десетки километри. В областите на общинските лечебни заведения изникват и частни лечебни заведения. Драги ръководещи, направихте по този начин, че хората да нямат достъп до здрвана грижа. Лекува се по клинични пътеки без да се знае от къде се изплащат. Пациенти се одобряват по 5-6 пъти по разнообразни клинични пътеки ", добави по тематиката за опазването на здравето Нинова.

"Лекарите бягат от България, тъй като няма смисъл да остават тук. Искаме оставката на държавното управление тъй като не върнаха в НЗОК 1 милиард лв. ", разяснява тя.

"За нашето опазване на здравето и развиването му държавното управление на Борисов 3 би трябвало да подаде оставка "

"Поставяме си за съществена цел да си върнем страната и регулацията й. За здравноосигурените лица подсигурявам навременно здравна услуга. За неосигурените предлагаме дребен пакет от услуги. Обещавам и създаване на национална здравна система на районен принцип и недопускане на демонополизацията на НЗОК ", разкри Корнелия Нинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР