Поздравяваме БСП за политиката им за нулевата толерантност към корупционни

...
Поздравяваме БСП за политиката им за нулевата толерантност към корупционни
Коментари Харесай

Лазар Лазаров: Проектът, който е внесен в прокуратурата, е одобрен от Георги Гьоков

" Поздравяваме Българска социалистическа партия за политиката им за нулевата приемливост към корупционни практики. Ние желаеме да напомни, че планът импортиран в прокуратурата, е утвърден от предходното държавно управление, когато обществен министър Георги Гьоков. " Това сподели служебният вицепремиер и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров. 

И подсети, че имал всички принадлежности да промени плана. Г-н Гьоков е могъл да предприеме и дейности за обезпечаване на общински и държавни пространства, сподели още Лазаров.  Той напомни, че срокът за реализацията на плана е бил края на 2022 година

По-рано денем Българска социалистическа партия разгласи, че дава служебния вицепремиер и обществен министър на прокуратурата.

Става въпрос за план " Развитие на обществената стопанска система " на обща стойност от близо 27 милиона в 2 съставния елемент, изясни депутатът и някогашен обществен министър Георги Гьоков. Единият е за основаването на 6 районни центрове за поддръжка модернизирането на предприятията за обществената стопанска система.

2,16 млн. лева от плана са дадени за закупуване на парцели в Пловдив, Бургас и Габрово и решението е на служебното държавно управление с N1023 от 15 декември 2022 година, с което разпорежда на министъра на труда и обществената политика да подписа контракти за покупка в интерес на страната на 3 недвижими парцела от частни субекти, описа Гьоков. И попита за какво се прави това, а не се търсят свободни държавни или общински парцели.

Обърнахме се към кметове на общини, само че не получихме подпомагане за даване на общински здания, сподели Лазаров. И изясни, че се търсят тъкмо дефинира пространства, където да има налична социална среда и огромен пътникопоток. Идеята е хората, които минават да виждат продуктите на обществените предприятия.

Съгласно плана се обърнахме към организации и получихме 35 предложения, сподели още Лазаров. 23 пък не са отговаряли на условията. Направена е и самостоятелна пазарна оценка на 13-те парцели. Осигурили сме цялостна бистрота на целия развой и сме подсигурили държавния и обществен и интерес, сподели още той. Спестени били над 2,2 млн. лв. от покупката на парцелите. Основният претекст в работата ни е да подсигуряваме публичния интерес, сподели още вицепремиерът. Всички покупко-продажби пък били законосъобразни. 

Благодаря на целия си екип за работата им, сподели Лазаров. И изясни, че един от триумфите им е повдигането на линията на беднотия до 504 лева Всеки десети българин пък е бил обзет от помощите за отопление. 

Воденето на предизборна акция на гърба на служебното държавно управление надали щяло да докара до резултати. Лазаров пожела триумф на партиите в предизборната акция. 

До момента не са водени диалози за присъединяване ми в идващ длъжностен кабинет. До момента съм бил част от всички служебни кабинети на президента Румен Радев, в случай че някой оцени работата ми, ще обмисля поканата, сподели още той. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР