Поздравявам всички българи, гласували на тези избори и проявили своята

...
Поздравявам всички българи, гласували на тези избори и проявили своята
Коментари Харесай

БСП е увеличила гласовете си със 100 хиляди глас

" Поздравявам всички българи, дали своят вот на тези избори и показали своята гражданска интензивност. Благодаря на всички наши претенденти, общинските, регионалните структури, депутатите в българския и Европейския парламент, на Националния съвет, които се включиха в тази акция, с цел да е тя мощната, позитивна и усмихната. Вие предложихте действителни решения на хората. "

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на Българска социалистическа партия. Тя поздрави партията, че е устояла на натиска, компроматната война и на заканите. " И в тези избори цялата държавна машина беше изправена против вас. Бяхте подложени на закани, стигна се до това- да конфискуват баници като материални доказателства, да пишат, че фамилиите са ви напуснали, че децата ви са се отказали от вас. Благодаря ви, че не се поддадохте на всичко това и продължихте. Благодари ви на всички вас. Страхотен народен тим сме. Вярвам, че той ще се резервира и след тези избори ", добави Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия разгласи, че левицата печели на първи тур 34 общини, а в 56 общини и 16 региона в София, Пловдив и Варна е на балотаж.

Тя акцентира, че левицата отива на балотаж в 12 области. " Българска социалистическа партия усилва своите гласове с към 100 хиляди гласа по отношение на предните локални избори. Запазваме алените си общини до момента. Имаме понижение с две трети на общините, в които не сме имали общински съветници ", сподели Нинова. Тя добави, че Българска социалистическа партия се завръща със съществено наличие в локалната власт и затвърждава наклонността от последните 3 години - извоювани президентски избори, удвоени депутати в Народното събрание и единствената партия с повишен брой евродепутати, в този момент увеличена поддръжка за кметове и общински съветници от Българска социалистическа партия.

За изказванията на Борисов, че е постигнал безапелационна победа, Нинова разяснява, че безапелационна победа не се афишира със зачервено от гняв лице, изсипване на обиди против съперника, разделяне на хората и посочването им за положителни и лоши- които са дали своят вот за теб са положителни, другите са неприятни. " Така победа не се афишира. Победа се афишира с усмивка, а не с нерви, с ненавист и с ненавист. Това е показателно като държание. Второ, какъв брой да е безапелационна тази победа, в която от 21 области, печелиш 9. Два пъти и от горната страна си надолу. Колко безапелационна е тази победа - в някои от областите, които са ти били бастиони, си трета политическа мощ, Борисов ", аргументира се водачът на Българска социалистическа партия. Нинова даде образец с бастион на ГЕРБ като Ямбол, където те не отиват даже на балотаж. " Къде е безапелационната победа? Отиваш в София на балотаж, което не се е случвало от 14 години.

Губиш общински съветници в цялата страна, в замъци на ГЕРБ. Може би не сте видели още, само че ние направихме тези разбори. Губиш в Бургас, емблемата ти на ръководство и на положителния ти кмет - 5 съветника. Българска социалистическа партия усилва с двама ", сподели Нинова. Тя уточни, че ГЕРБ губи съветници във Варна, Русе и Благоевград. " Кое му е безапелационната победа. Безапелационно тези избори потвърдиха, че ГЕРБ са в наклонност да понижават поддръжката си в България. Безепалационно Българска социалистическа партия пораства. Да, мъчно е. Да, не е внезапно, не е революционно, само че пораства ", сподели Корнелия Нинова. Като извънредно сериозен проблем Корнелия Нинова уточни големия брой невалидни бюлетини. " На тези избори те са към 15%, това са 400 хиляди гласа.

Решението на този въпрос е машинното гласоподаване и Българска социалистическа партия още веднъж ще го предложи ", уточни Нинова. Корнелия Нинова посочи, че емблемата на тези избори е корпоративният избор, натискът и пазаруването на гласове. Тя се базира на изявления на жителите по една от малките екрани: " На единия беше заложен въпрос: Защо взехте 20 лева?, а той сподели: " Защото съм гладен и желая да хапвам ". Бедността. Вторият на същия въпрос сподели: " Защото ни е боязън от всичко. В най-бедната част от България, Северозапада, ни е боязън от всичко ". Това е огромното предизвикателство пред всички нас: беднотия, боязън и репресии.

Срещу това би трябвало да се борим в България. " Нинова прикани към обединяване за решение на този проблем " Обръщам се към всички - тези избори ще минат, ще дойдат други - дайте да се съберем и да решим този голям проблем - свободен народ, без боязън свободно да избира водачите си ", съобщи тя. Лидерът на Българска социалистическа партия изясни, че най-големият триумф на партията ще бъде, в случай че хората отидат да гласоподават без да ги е боязън, че ще им възпламенят колата и ще им вземат супата. Тя се обърна към всички жители: „ Предстоят доста балотажи. Обединявайте се. Не позволявайте да ви настройват и насъскват един против различен. Имаме обща цел – смяна на статуквото. Тази смяна стартира в неделя. Нека я създадем дефинитивно на 3 ноември. На добър час на всички претенденти “, приключи Корнелия Нинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР