Поздравявам Ви за реализацията на дългогодишната идея за учредяване на

...
Поздравявам Ви за реализацията на дългогодишната идея за учредяване на
Коментари Харесай

Марияна Николова проведе работна среща с новоучредената Конфедерация на българския туристически бизнес

Поздравявам Ви за реализацията на дългогодишната концепция за основаване на Конфедерация на българския туристически бизнес (КБТБ). Новата организация ще даде още по-голяма естрада за гласа на бизнеса. Именно в тази толкоз сложна година за бранша, който минава през невиждана рецесия, е значимо да бъдем единни, преследвайки общата цел - превъзмогване на последствията от пандемията породена от Ковид-19 и развиването на един от най-важните стопански браншове - туризма. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на първата си работна среща с представителите на новоучредената КБТБ. Те показаха структурата на конфедерацията и главните й цели.
На прага сме на началото на зимния сезон, който ще стартира в границите на втория непълен локдаун у нас. Натискът през декември ще е доста огромен, по тази причина би трябвало да сме дисциплинирани 24 часа и да имаме ясна обща позиция, сподели вицепремиерът. По думите й желанието на сектора е на 21декември бизнесът още веднъж да проработи на равнищата от преди затварянето, само че са значими здравето на хората и лекарите и би трябвало да покажем безусловно единение в тези 3 седмици.
Министърът изясни още, че не престават и диалозите по отношение на опцията заведенията за хранене в хотелите да работят единствено за гостите си и при съблюдаване на строги противоепидемични ограничения. Тя акцентира, че допускането на външни лица да бъде строго неразрешено и при установяването на такива случаи да бъде затваряна цялата хотелска база. Представителите на бизнеса поддържаха концепцията и от своя страна показаха, че би трябвало да има прецизен надзор тези ограничения да се съблюдават и при нарушавания да има строги наказания. Те подчертаваха, че не би било добре нито за момент бизнесът да усеща, че има двоен стандарт.

 Николова: Противоепидемичните ограничения бяха навременни Николова: Противоепидемичните ограничения бяха навременни
Противоепидемичните ограничения бяха навременни. Това сподели вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в предаването „ Събуди с...
Считам, че бизнесът натрупа опит и потвърди, че може да работи в условия на епидемиологична конюнктура, в този момент е моментът да запазим дисциплинираност и високото равнище на професионализъм, по този начин от една страна браншът ще може да продължи активността си, а от друга ще се подсигурява ще сигурността и сигурността на туристите, разяснява вицепремиерът.
Направихме обединяването не с цел да изземваме функционалностите на който и да било, а с цел да формулираме по-ясни послания и да подкрепяме работата на Министерството на туризма, съобщи Румен Драганов, ръководител на КБТБ. По думите му съгласно конфедерацията не е добре да има толкоз доста неправителствени организации, които да не могат да показват общи тези. Смисълът е да изготвяме политики и не желаеме да сме причина за разцепление и разнобой, съобщи той. Според него сега браншът стои устойчиво, като работят към 5228 места за настаняване, а към 3200 са резервирани за Коледните и Новогодишни празници.
В мое лице ще имате сътрудник в реализацията на водещите си цели, който са взаимоотношение с държавното управление за избавяне на бранша в тази рецесия, опазване на работните места в бранша, заплащане на почтени заплати и запазване на здраве на заетите и туристите, увери министър Николова.
По време на полемиката представителите на организацията сложиха въпроса за работа сред туристическите организации и ПРОФОН и Музикаутор, сдруженията, които се занимават с групово ръководство на авторски и сродни права. Според тях сега има неравноспоставеност сред представителите на бранша и молят за разговор, с посредничеството на Министерството на туризма, за решение на този проблем. Тема на диалогът бе и основаването на туристически информативен център в Националния замък на културата, като бе показан напредъка по реализацията на концепцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР