Поздравявам ви за избора на професия и ви уверявам, че

...
Поздравявам ви за избора на професия и ви уверявам, че
Коментари Харесай

Ангелкова: Разчитаме на кадрите от професионалните гимназии да създават качествен туризъм

Поздравявам ви за избора на специалност и ви убеждавам, че разчитаме на фрагментите от професионалните гимназии по туризъм оптимално да употребяват своя капацитет и да основават първокачествен артикул. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при визитата си в Професионалната гимназия по туризъм „ Ив. Вазов “ в Слънчев бряг. Тя бе дружно с посланика на Съединени американски щати в България Ерик Рубин.

Двамата разговаряха с преподавателския екип и ученици на учебното заведение, което тази година навършва половин век. Основната ни задача е да създадем България разпознаваема и търсена целогодишна дестинация, акцентира министър Ангелкова. Имаме прелестна природа, над 1200 минерални извора, богато културно-историческо завещание. За качествата на невероятната ни кухня заслуга имате и вие, и вашите сътрудници, с цел да бъде една от най- желаните, сподели още тя. Министърът посочи, че значима цел на институцията е да убеди всички, които работят в тази сфера, че напъните си заслужава да бъдат вложени във всеки един детайл, с цел да може секторът да разгърне опциите си. Всички ние сме изправени пред предизвикването „ да впрегнем “ даденото от природата и историята в IT технологиите и дигитализацията.

Днес не е задоволително просто да се подготвяш за специалността хотелиер, ресторантьор, готвач, барман, а би трябвало непрестанно да надграждаш знанията и уменията си, стана ясно от думите на министъра. Туризмът е хоризонтална конструкция и без приноса на другите ресори е мъчно да се образува приключен артикул, подчертава министър Ангелкова и благодари на премира Борисов за вниманието към бранша, който със основаването на независимото министерство се трансформира в стопански приоритет. Тя напомни сериозния прогрес на туристическата промишленост в България, която за последните три години регистрира 31 растеж на задграничните туристи.

Вие образувате 99 % от услугата и сте най-важните, с цел да може България да се показва с първокласен артикул. Но е доста значимо също да залагаме съответни цели в промотирането на туризма. Имате шанса да учите и практикувате в най-големия ни морски курорт.

В Слънчев бряг са основани прелестни условия да се ползват дуалното образование и други форми за съчетаване на теорията с практиката. През интервала юни-август 2018 година осъществените нощувки тук са били общо над 4,2 млн., а приходите от тях - повече от 244 млн. лева, което е близо 6 на 100 растеж, осведоми министър Ангелкова. Тя уточни, че летният ни туризъм е основен артикул и ние продължаваме да влагаме в него в инфраструктура и подготовка на фрагменти. От приближаващия зимен сезон също чакаме да надгради постигнатите рекордни растежи след приемането ни в Европейски Съюз. С образуваните разнообразни тематични дестинации - културно-исторически, винено-кулинарни, балнео- и СПА, желаеме да разтеглим крилата на сезоните, добави тя.

Министър Ангелкова обърна внимание върху смисъла на цифровия маркетинг и модерната реклама за постигането на тези цели. Интернет платформата iLoveBulgaria, която създадохме, към този момент има наличие във Viber и предлага доста благоприятни условия на потребителите да получат информация за българския туризъм посредством чат бота. В него се споделят потребни данни за промоции, известия за туристически обекти, вести, видео. Ние сме първото министерство, което направи сходно облекчение, заяви министърът.

Тя обърна внимание, че Съединени американски щати е голям туристически пазар, към който също насочваме вниманието си. През предходната година за първи път организирахме рекламна акция там, която реализира отлични резултати. За първите девет месеца на 2018 година да вземем за пример близо 82 хиляди туристи от Щатите са посетили България, което е над 12 на 100 растеж по отношение на същия интервал на 2017-а. Н.Пр. дипломат Рубин призна, че доста харесва страната ни и високо прави оценка приноса на министерството за развиването на този значим бранш. В края на визитата министър Ангелкова сервира специфичен плакет от министерството на управлението на гимназията по случай 50-ата годишнина от основаването й и пожела нови високи достижения на преподавателите и учениците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР