Поздравителен адрес от министър Кралев по повод Международния олимпийски ден

...
Поздравителен адрес от министър Кралев по повод Международния олимпийски ден
Коментари Харесай

И Кралев поздрави спортистите за Международния олимпийски ден

Поздравителен адрес от министър Кралев във връзка Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец

Уважаеми спортисти, треньори, ръководители и другари на спорта,
За мен е наслаждение и чест да Ви поздравя във връзка Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец!

От 1948 година с решение на Международния олимпийски комитет на този ден целият свят празнува зараждането на актуалното олимпийско придвижване и учредяването на Международния олимпийски комитет по концепция на Пиер дьо Кубертен в Париж на 23 юни 1894 година Тогава се взима решението за възобновление на Олимпийските игри.

България е една от 14-те страни, взели участие в първата модерна Олимпиада в Атина през 1896 година Благодаря на всички български спортисти и техните треньори, които са защитавали достойнството на нашата страна на летни и зимни олимпийски игри. Всички ние се гордеем с Вашите победи и върхове. И до през днешния ден Вие сте образец за най-младите ни състезатели.

2020 година се оказа огромно тестване за целия състезателен свят. Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август тази година, само че заради пандемията от ковид Олимпиадата бе отсрочена за лятото на 2021. Това бе вярното решение, тъй като здравето на спортистите е по-важно от всичко!

Искам да пожелая триумф на всички наши олимпийци! През миналите сложни месеци за цялото общество Вие показахте, че сте виновни жители и огромни персони, които могат да бъдат морална и духовна опора на нацията. Сигурен съм, че полагате огромни старания, с цел да се подготвите по най-хубавия метод и да визиите почтено България на Олимпиадата следващата година. За спортистите ни, на които предстоят борби за квоти, уверен съм, че Вие можете и ще дадете всичко от себе си, с цел да извършите най-голямата фантазия за всеки състезател - присъединяване на Олимпийски игри.

Пожелавам на всички наши спортисти здраве и бъдещи триумфи!
Честит празник!

Красен Кралев, министър на младежта и спорта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР