Поздрави Румен Радев поздрави Ангела Меркел с преизбирането й за

...
Поздрави Румен Радев поздрави Ангела Меркел с преизбирането й за
Коментари Харесай

Румен Радев поздрави Ангела Меркел за преизбирането

Поздрави Румен Радев поздрави Ангела Меркел с преизбирането й за четвърти път за федерален канцлер на Федерална република Германия.

„ Като страна, ръководител на Съвета на Европейския съюз България разчита и се надява на Вашата дейна и действена поддръжка за сполучливото осъществяване на задачите и целите, които сме си сложили “, се споделя в писмото на българския президент.

„ Бих желал да изразя желанието на българския народ за задълбочаване и подсилване на стратегическите връзки сред нашите страни, учредени на дълбоките исторически връзки и тясното ни партньорство в границите на Европейски Съюз и на НАТО “, се акцентира още в писмото до Ангела Меркел.

Меркел пое ръководството на страната през 2005 година и в сряда беше избрана отново за четвърти мандат като канцлер на Германия. Потвърждението в Бундестага е след подписания от консерваторите и социалдемократите съдружен контракт. Така два мандата подред Християндемократическия съюз, Християнсоциалния съюз и Германската социалдемократическа партия ще ръководят страната още четири години.

63-годишният канцлер получи поддръжката на 364 депутати от Голямата коалиция. 315 депутати гласоподаваха срещу преизбирането й, а деветима се въздържаха.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР