Позабравеният и занемарен пазар за плодове и зеленчуци в бургаския

...
Позабравеният и занемарен пазар за плодове и зеленчуци в бургаския
Коментари Харесай

Ремонтират основно пазара в бургаския комплекс „Лазур“

Позабравеният и безстопанствен пазар за плодове и зеленчуци в бургаския жилищен комплекс „ Лазур “ ще придобие нов тип.
Община Бургас стартира ремонт на цялото пространство, цялостно обновяване на пазара и унищожаване на близкия трафопост . В момента екскаватор унищожава старите постройки, които са били част от пазара. Хората които живеят в региона имат разнообразни настройки във връзка с реконструкцията. Повечето от тях са удовлетворени, изключително от обстоятелството, че ще бъде сменена пътната настилка, която е разрушена от години.
За повече информация Actualno.com беседва с шефа на " Бургаски пазари " ЕООД инж. Живко Панайотов: “Работи се по пазара, отстранява се трафопоста, слагат се плочки в региона. Предстои ново боядисване, ще има нови павилиони. Наемателите на старите павилиони няма да се сменят, остават същите, цените няма да се трансформират . Хората да не се тормозят. Това е по програмата на кмета Димитър Николов за нахлуване навътре в регионите на Бургас “.

Живко Панайотов прибавя още, че стремежът е реконструкцията да завърши колкото се може по-скоро.
„ Има схема, която е одобрена от Комисията по преместваемите обекти в общината. Павилионите са добре подредени. Консултирахме се с наемателите им и те утвърдиха скицата и работим в това направление. Подменя се тръбопровод, алуминиеви дограми, всичко се подменя. Пред супермаркета, който се намира до пазара, се слагат нови плочки. „
Управителят на " Бургаски пазари " е на мнение, че жителите на Бургас би трябвало да са осведомени за измененията, които стават в техните жилищни комплекси. Само по този начин ще се избегнат спекулациите, няма да има ненужно напрежение и мотиви за терзания.
Actualno.com беседва с хора, които живеят в региона и получи разнообразни отзиви във връзка реконструкцията. Ето някои от тях: “Още нищо не е ясно, само че трябваше да се направи. Ще стане по-добре и ще е по-чисто. Самите търговци бързат и желаят по-скоро да слагат новите павилиони, за стартират работа “.
„ Това място беше като абсцес и е хубаво, че работят, само че доста постепенно го вършат. Вече 20 дни нищо не са създали “.
„ Какво по-хубаво от това. Харесва ми, утвърждавам го. Всяко ново нещо е добре пристигнало, разкрасява квартала.

Как ще наподобява новият пазар и дали ще получи утвърждението на хората от жилищен комплекс „ Лазур, “ ще стане ясно след неговото дефинитивно довеждане докрай. На някои места в града опитът във връзка с пазарите, които бяха актуализирани, не е добър. Те станаха чисти, с нови, съвременни сергии, само че изгубиха наематели и клиенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР