Появяват се два противоположни, но еднакво злокачествени подхода към епидемията

...
Появяват се два противоположни, но еднакво злокачествени подхода към епидемията
Коментари Харесай

Русия и Китай прилагат различни, но еднакво опасни подходи към коронавируса

Появяват се два противоположни, само че еднообразно злокачествени метода към епидемията от ковид. Единият - наводнение на осведомителното пространство с неистини, а другият – заглушаване на това пространство за всички гласове, с изключение на за един. Не е изненадващо, че зад тях стоят Русия и Китай, написа американският в " Вашингтон пост " в публицистична публикация.

Откритите държавни управления се борят да поощрят отговорността за възходящата пандемия, без да провокират суматоха. Русия обаче очевидно се пробва да прави тъкмо противоположното. Факти свидетелстват за това, че Москва популяризира агитация, целяща да подклажда безпокойствие във връзка вируса и съмнение към напъните на управляващите да се борят с него. В същото време жителите на Китай страдат не от поток подвеждаща информация, а от неналичието на открита полемика.

Американски публични представители споделят, че хиляди свързани с руснаци сметки в обществените медии разгласяват " съвсем идентични " известия за ковид на британски, испански, италиански, немски и френски – и всички те повтарят тезите на държавните медии в Русия. Публикуваното наличие е ориентирано най-вече против Запада и в него да вземем за пример се твърди, че вирусът е бил основан в американски лаборатории, с цел да бъде публикуван измежду китайците. В някои от сюжетите участват Бил Гейтс и Джордж Сорос.

Лъжите могат да породят геополитически различия, а също по този начин да всеят подозрение в разрастващите се страни във връзка ответните ограничения по отношение на ковид.

В Украйна подправен имейл от здравното министерство, който е изпратен от чужбина, предизвика протестиращи да изпочупят стъклата на рейсове, цялостни с евакуирани от Китай хора, както и да се горят барикади.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР