Появилата се в медиите информация за плановете за събарянето на

...
Появилата се в медиите информация за плановете за събарянето на
Коментари Харесай

Москва се опасява, че след офертата на ЦРУ за преселване в САЩ Сергей и Юлия Скрипал може да изчезнат завинаги

Появилата се в медиите информация за проектите за събарянето на постройките, свързани със случая " Скрипал " удостоверява, че Англия почнала унищожаването на значими и скъпи доказателства, разгласи представител на съветското посолство в Лондон, представен от информационните организации.

В понеделник медиите оповестиха, че къщата на Скрипалl кръчмата " The Mill " и ресторант " Zizzi " в Солсбъри, където Сергей и Юлия Скрипал бяха в деня на отравянето им ще бъдат съборени.

" Вече видяхме сходно заличаване на доказателства в случая с домашните животни Сергей Скрипал, с пейката в парка, където бяха открити Сергей и Юлия Скрипал и по този начин нататък ", подсети представителят на посолството.

" От 4 март английската страна прави всичко допустимо, с цел да попречва достъпа ни до наказателното дело. На 12 март, английският министър председател Тереза Мей и министърът на външните работи Борис Джонсън повдигнаха доста съществени обвинявания против Русия, само че към този момент измина съвсем един месец, а тези изказвания по този начин и не бяха доказани с обстоятелства. Създава се усещане, че английското държавно управление се пробва да съзнателно унищожи всички вероятни доказателства и да засекрети материалите по делото. Искаме ясно обществено пояснение на тази позиция ", споделя представителят на посолството.

Той прибавя, че е поискано от английската страна да удостовери или да отхвърли появилата се в лондонските медии информация, че Срипал и щерка му са отровени с гел, намазан на дръжката на вратата на дома им.

Информация за офертата от Централно разузнавателно управление на САЩ до Сергей и Юлия Скрипал да се преселят под нова идентичност в Съединени американски щати е показателна, че най-важните очевидци по делото може да изчезнат, счита непрекъснатият представител на Русия към Организация на обединените нации Василий Небендзя.

" Никой още не ги е виждал. И ние се притесняваме за положението на тези значими очевидци. В същото време, съгласно известия във вестниците, научаваме, че Централно разузнавателно управление на САЩ е предложило на Сергей и Юлия Скрипал да се скрият в Съединени американски щати под нови имена. Участието на Централно разузнавателно управление на САЩ в този случай единствено по себе си е показателно. Но то също по този начин значи, че е допустимо в никакъв случай повече да не забележим тези хора - най-важните очевидци на случая ", съобщи Небендзя на заключителната част на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации тази нощ по отношение на обстановката в Близкия изток.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР